Hjem » Våre barn og unge » Skolestart og matpakker
Skolestart

Skolestart og matpakker

Foto: Margrete Myhrer

Barn og unge er ofte veldig aktive, og i en hektisk hverdag er det viktig at matpakken inneholder alt det de trenger for å opprettholde aktivitetsnivået. En god og sunn matpakke gir overskudd og glede, og når matpakken ser innbydende ut blir den også spist opp!

Vi pleier alltid å sende med en kombinasjon av grovt brød/rundstykker, frukt og gjerne grønnsaker i matpakken. I tillegg kan middagsrester, grove pannekaker og vafler samt hjemmelagde nøttebarer være gode alternativer.

Mange matpakker kan fint lages kvelden før. Jeg anbefaler deg også å ta med barna i planleggingen av ukens matpakker. Det er mer spennende å spise noe man har vært med på å lage selv. Du trenger ikke å lage små kunstverk av matpakken eller bruke ingredienser du knapt nok har hørt om, men noen små justeringer kommer du langt.

Her er noen tips til hva som kan være godt for små og store matelsker å finne i matpakken.

Middagsrester

Middagsrester er alltid populært i matpakken. Jeg er tilhenger av varm lunsj så dette er nok mitt favorittips.

Wraps

Wraps er perfekt i matpakken. De holder seg godt og de kan fint lages kvelden før. Fyll de med salat, ost og skinke.

Horn

Horn kan lages akkurat så grove eller lyse du vil, og kan fylles med tomatsaus, ost og skinke. Garantert suksess i matpakken!

horn
Foto: Margrete Myhrer

Pastasalat

Pastasalat er både enkelt og godt i matpakken. Kok pasta og bland inn cherrytomater, mais, ost i terninger, agurk eller noe annet godt.

Pitabrød med favorittfyllet ditt

Pitabrød er perfekt i matpakken dersom det er igjen rester etter middagen. Både kjøtt, fisk kylling og karbonader er godt å ha i. Legg også i litt salat og noen tomat/ agurkskiver.

Grove vafler eller pannekaker

Bytt ut deler av melet med et grovt og stek pannekaker. Det smaker veldig godt med salat, ost og skinke i.

Hjemmelagde nøttebarer

Disse redder mange i en hektisk skolehverdag. Perfekt som mellommåltid og før/ etter trening. Sønnen vår har ofte disse med seg i sekken.

Omelettmuffins

Omelettmuffins er perfekt å lage når du vil buke opp rester i kjøleskapet. Lag omelettrøre og fyll opp muffinsformer som du steker i ovn. Gjerne med ost, pølse, løk og tomater i.

omelettmuffins
Foto: Margrete Myhrer

Grove pizzasnurrer

Disse er perfekt å ha i fryseren. Enkelt å lage, og med et hav av muligheter til fyll. Et godt tips er å lage mange for disse forsvinner fort.

pizzasnurrer
Foto: Margrete Myhrer

Vi har alltid oppskåret frisk frukt og/ eller grønnskaker med i matpakken til sønnen vår. Bruk gjerne sesongbaserte frukter og grønnsaker.

Av Yiannis & Elisabeth Carlsen-Filolias

Neste artikkel