Skip to main content
Hjem » Våre dyr » Kennelguiden: Fire «feriekolonier» for din hund
tips

Kennelguiden: Fire «feriekolonier» for din hund

Ulike dyrehoteller og -pensjonater
Ulike dyrehoteller og -pensjonater

Skal du på ferie, men sliter med å få hundepass? Det er alltid vondt å reise fra sin firbente bestevenn, og det er ikke alle som er så heldige å ha fast hundepass, men heldigvis finnes det andre løsninger. Nedenfor følger fire kenneler som kan hjelpe deg.

Tunge hundesenter

Velkommen til Tunge! Langt inne i skogen, en times biltur nordøst for Haugesund, finner du Tunge Hundesenter. Her har vi siden 1986 bygget opp vårt lille hundeparadis – et konsept som etterhvert inneholder det meste innenfor hund.

tunge hundesenter
Foto: Tunge Hundesenter

Vi kan hjelpe med:

 • Omplassering: Vi finner flotte hjem til hunder hver dag, og har omplassert 3000 hunder til nå.
 • Hundetrening: Vi har mange tilbud for deg som strever med hunden. Ikke gi opp, ta en telefon til oss i stedet: Vi har har høy faglig kompetanse og har 30 års erfaring i trening av alle mulige problemer med supre resultat!
 • Hundepensjonat: Vi har en nydelig kennel med døgnvakt og topp stell, om du skal bort. Vi kan også trene hunden for deg mens du er borte, og vi har ulike kurs og treningsopphold for de som vil bruke en ferieuke på hunden og seg selv!

Vi avler Malinois til bruks og tjeneste under navnet Brakeless og har svært gode resultater både på egne og solgte hunder. Vi har konkurrert og kurset oss i alle år, og vært med på det meste av metoder og teorier innen trening. Det gjør at vi gjerne vet råd, der andre står fast.

Kontaktinformasjon:

 • Nettside: www.tungehundesenter.no
 • Telefon: 53 76 99 90
 • Adresse: Dalsbrukvegen 253, 5584 Bjoa
 • E-post: [email protected]

Alna Kennel og Hundepark

Alna Kennel og Hundepark er en familiebedrift som ble åpnet 11. januar i 2015 og ligger sentralt på Alnabru i Oslo.

Foto: Alna Kennel og Hundepark

Vi holder til i store, lyse lokaler. Hver hund får eget rom, og totalt har kennelen 37 rom, hvorav 33 av rommene har egen utgang til separate luftegårder. Alle rom og luftegårder er utstyrt med tak og gulvvarme. Kennelen har eget bade- og stellerom som omfatter dusj og tørkerom for hunder.

Bak kennelen har vi to padocer (store utegårder) hvor to og to hunder kan løpe og leke fritt, eller én hund kan leke med en ansatt. Vi har også en egen valpebarnehage, for vi vet at mange hunder ikke liker å være alene hjemme, særlig valpene.

Når du leverer en hund hos oss, garanterer vi at hunden passes godt på, at den får førsteklasses behandling, at den blir viet personlig oppmerksomhet etter individuelle behov, og at den skal få et trivelig opphold med høyt aktivitetsnivå, så den er i sprudlende humør når den blir gjenforent med deg.

Kontaktinformasjon:

 • Nettside: www.oslohund.com
 • Telefon: 22 30 82 20
 • Adresse: Verkseier Furulunds Vei 44, 0668 Oslo
 • E-post: [email protected]

Dalane Dyrehotell og Dalane Hundehotell

Dalane Dyrehotell og Dalane Hundehotell ligger i naturskjønne omgivelser i Bambleskogen i Telemark. Det er lett å finne oss, enten du kommer fra østlandet eller sørlandet, med avkjørsel fra E18 ved Rugtvedt.

Her hos oss legger vi vekt på dyrenes individuelle behov slik at oppholdet skal bli mest mulig lik en «vanlig hverdag» og med kanskje noe attåt.

Foto: Dalane Dyrehotell

For at hunden, katten, undulaten, marsvinet eller din venn skal skal ha det bra, skreddersyr vi oppholdet sammen med eier. Vi er veldig opptatt av at dyrene skal ha det bra, så vi setter samarbeidet med eier veldig høyt. De ansatte på Dalane Dyrehotell og Dalane Hundehotell har lang erfaring både med hund, katt og smådyr. Vi har erfaring med små og store hunderaser. Både Dalane Dyrehotell og Dalane Hundehotell er godkjente dyrehotell, hvor dyrene er i sentrum. Dalane Dyrehotell drives av Evelyn Løvsjø og Ronald Johnsen, mens Dalane Hundehotell drives av Anne Kathrine Mjåtvedt.

Kontaktinformasjon:

 • Nettside: www.dalanedyrehotell.no
 • Telefon: 91 68 93 00
 • Adresse: Gjersethveien 112, 3960 Stathelle
 • Facebook: Dalane hunde Hotell

Midtkiløras Kennel & Hundepensjonat

Midtkiløras Kennel & Hundepensjonat er et offentlig godkjent hundepensjonat med 35 års erfaring og setter hvert enkelt individ i fokus.

Hver enkelt hund blir behandlet etter sin egen adferd ved ankomst på kennelen, og får bruke sin tid med kennelvakten til den selv er trygg.

Foto: Midtkiløras Kennel & Hundepensjonat

Videre er det hunden selv som bestemmer fremdriften i kennelens aktiviteter utover dagen med andre hunder. Dette er for å få hunden trygg på omgivelsene under oppsyn av kennelvakten som igjen arkiverer alle opplysninger om hundens adferd i helhold til andre hunder også videre, for å lette arbeidet og forberede nettopp din hund når den kommer for et senere opphold.

Hundepensjonatet ligger idyllisk til ved Stjørdalselva cirka 400 meter fra E14. Midtkiløras Kennel & Hundepensjonat aktiviserer hundene fire ganger daglig i idylliske områder ved Stjørdalselva. All aktivitet med hundene er under oppsyn med kennelvakter for å få et mest mulig skånsomt opphold for hunden. Hundene står i fokus hos oss, og vi jobber under mottoet«hundens trivsel – vårt ansvar»!

Kontaktinformasjon:

 • Nettside: www.midtkilora.com
 • Telefon: 92 64 97 11
 • Adresse: Mellomriksvegen 1852, 7520 Hegra
 • E-post: [email protected]
Next article