Hjem » Våre dyr » Har rev som kjæledyr
Historie

Har rev som kjæledyr

Ayla the fox
Ayla the fox
Foto: Privat

Da Silje Elin Matnisdal var på jakt etter en turkamerat, vurderte hun først å få seg hund, men valget falt til slutt på en vaskeekte gullrev.

– Vi får mye oppmerksomhet når vi går tur. Mange lurer på hvilken hunderase hun er, og synes det er spennende når jeg forteller at det faktisk er en rev, sier Silje. Hun kjøpte reven, som har fått navnet Ayla, fra en pelsfarm i Rogaland i april i fjor. Da var Ayla kun fire uker gammel, og de første ukene bar Silje revevalpen med seg rundt hele tiden slik at hun skulle knytte seg til henne.

– Rever har sterke instinkter og kan ikke dresseres som hunder. Det har vært en lang vei å gå. Ayla tisser fortsatt på alt hun vil markere på, og en hel rev lukter nesten like mye som en pelsfarm.

Silje bor på gård, og forteller at det er helt nødvendig for at Ayla skal trives.

– Det er jo et vilt dyr. Hun må få utløp for instinktene sine og løpe rundt og utforske, grave i jorda og jakte på mus og snegler. Hun kan komme bort for kos hvis man kjenner henne godt, men hun har en instinktiv frykt for nye folk.

Ayla fikk tidlig sin egen instagramprofil, @aylathefox, som i dag har mange tusen følgere. Der legger Silje ut bilder og videoer fra hverdagen med en rev.

– Hun stortrives med å gå på fjelltur, det er så kjekt å se. Jeg drømmer om Norge på langs med Ayla the fox, men det vil nok ta for lang tid hvis hun skal stoppe å fange mus hele veien.

Neste artikkel