Hjem » Våre dyr » Hundekjører med ambisjoner
Historie

Hundekjører med ambisjoner

Hundekjorer
Hundekjorer
BITT AV BASILLEN: Interessen for sporten ble fanget da Rogne gjennom skolen jobbet som frivillig på Femundløpet da han var bare ti år. Foto: Getty Images

– Jeg har alltid vært glad i å være på tur, spesielt på vinteren, og har hatt dyr hele livet. Hundekjøring er en flott måte å kombinere friluftsinteresser på. Samspillet mellom natur, menneske og dyr er helt fantastisk, forteller Niklas Rogne.

Han er bare 21 år, men har allerede gjort seg bemerket i hundekjørermiljøet her i Norge. Til tross for sin unge alder, har han allerede drevet med hundekjøring i elleve år. Interessen for sporten ble fanget da han gjennom skolen jobbet som frivillig på Femundløpet da han var bare ti år.

Bitt av basillen

– Jeg bare måtte prøve hundekjøring, og mannet meg opp til å kontakte Frode Holten, en lokal hundekjører på Røros, sier Rogne.

– Jeg ble bitt av basillen, og trente og kjørte med Holters hunder i tre sesonger, og deltok i Rørosløpet allerede i 2011 og Femundsløpet i 2012. På Femundløpet 600 i fjor kom jeg på fjerde plass og kjørte inn til andreplass i år. I Finnmarksløpet 1000 kilometer i fjor kom jeg på syvende plass.

Har egen kennel

Nå har Rogne egen kennel med 16 hunder.

– Det er en relativt liten kennel, med tanke på at jeg deltar i Finnmarksløpet hvor vi starter med hele 14 hunder. Firmaet Yukon Hundeutstyr leverer både hundehenger og fôr, noe som kommer svært godt med, forteller Rogne.

Intense øyeblikk

– Når du suser over vidda, og ser at alt arbeidet du har lagt ned i trening og forberedelser fungerer. Intense øyeblikk, når det går fra mørkt til lyst. Når sola står opp, eller nordlyset danser, sier Niklas Rogne.

Drømmen er å delta i Iditarod i Alaska, som er verdens lengste hundesledeløp over 1575 kilometer.

Neste artikkel