Hjem » Skandinavisk design » Slik skaper du den perfekte smykke-looken
mote

Slik skaper du den perfekte smykke-looken

Smykker
Smykker

Tekst: Cathrine Naglestad Foto: Privat/The Fashion Eaters

Med spennende materialer, viktig kulturarv og ulike prisklasser, er skandinavisk smykkedesign i vinden som aldri før. Tine Andrea, kvinnen bak bloggen «The Fashion Eaters» gir deg sine beste tips.

 

 

Tine Andrea fra Trondheim er 28 år, stylist, skribent og influencer, og hennes over 128 000 følgere på Instagram ser raskt hva hun har på seg og hvilke smykker hun har valgt. Tine Andreas stil har i det siste blitt lagt merke til i internasjonale medier.

– Mange spør meg ofte når jeg er ute og reiser hvor smykkene mine er fra. Dette er noe av det jeg jobber med, nettopp det å tipse andre om klær, smykker og sko. Og forhåpentligvis inspirere litt også. Jeg bruker mye norsk og skandinavisk design i hverdagen og på mine sosiale medier.

La deg inspirere av andre

Tine Andrea beskriver sin store lidenskap for det forskjellige aspektet av moteindustrien. Hun mener moteverden handler om å kopiere hverandre, få ideer fra hverandre og inspirere hverandre – på din måte.

– Jeg har til enhver tid alltid på meg et smykke eller fem. Smykker gjør ethvert antrekk litt mer spennende, og passer også til de aller fleste situasjoner. Derfor er jeg påpasselig med å ha på meg smykker, fordi man vet aldri hvordan dagen utarter seg. Jeg kan for eksempel gjemme de under en høyhalset genser på dagtid, og ta de fram på kveldstid for en litt mer raffinert look.

Smykker passer til alt

Hvis du lurer på hva som er inn i smykkeverden nå, og hva du skal velge når du skal pynte deg, så mener Tine Andrea at du har ganske frie tøyler. Smykker passer til alt; både til minimalistisk og maksimalistisk stil.

– Vi er i en tid hvor smykketrender begynner å renne litt ut i sanda. Det er så mye å velge mellom der ute, og leken med smykker blir bare større og større. Jeg personlig liker å bruke flere små smykker samtidig for å skape et mer spennende uttrykk. Her kan man absolutt blande gull og sølv, for å sette ditt eget personlige preg på det. Vi ser litt mer bruk av ulike stener i forskjellige farger, så jeg tror dette er noe å følge med på.

Skandinavisk design under treet i år?

Når julen kommer tar vi finstasen på og skeier kanskje ut med litt ekstra stæsj. Men hva skal vi bruke?

– Jul er jo alt om glitter og tjo og hei, så her er det bare å legge til litt ekstra smykker synes jeg. Mange bruker jo som oftest enkle kjoler til jul, gjerne svarte, og da er det kjempefint å bruke noen fine, lange øredobber eller et par smykker rundt halsen for å finpusse looken, sier Tine Andrea til slutt – og her fikk vi faktisk et lite julegavetips med på kjøpet også.

 

Neste artikkel