Skip to main content
Hjem » Skandinavisk design » Vil inspirere til en moderne, urban stil
Sponset

Det gode håndverket er grunnpilaren i Riccovero. Med skredderiets håndverk skaper bedriften spennende kolleksjoner for den moderne mann og kvinne.

I 1936 startet Einar Kvamme sin egen skredderpraksis der han sydde på mål i den lille bygda Olden i Sogn og Fjordane. Bedriften har siden den gang gått i arv gjennom tre generasjoner, og i dag er det Einars barnebarn Finn Einar Kvamme som driver virksomheten. I 1986 etablerte han Riccovero, og løftet med sine flotte dresser familiebedriften til nye dimensjoner. I dag kan motehuset by på kolleksjoner både for menn og kvinner.

Norsk skredderhistorie

– Det var først på 60- og 70-tallet man begynte med samlebåndprinspippet og skapte kolleksjoner som ble solgt og produsert. På den tiden var det min far som drev bedriften, og han drev da med bukser, sier Finn Einar Kvamme.

Han forteller at det var stor produksjon av bukser i Olden på 70-tallet. Bilder Kvamme har sett fra den tiden viser at man også den gang var opptatt av mote, og at slengbuksen var et skikkelig «it-plagg» for både menn og kvinner.

– På den tid hadde man jo verken farge-tv eller internett, så man kan jo lure på hvordan de fikk fulgt med og fikk inspirasjon, sier han.

Foto: Marius Beck Dahle

Urban stil

I dag er verden mye mer transparent og vi informeres og inspireres til fingerspissene. For de fleste dreier det seg derfor mer om å finne sin stil, som man er komfortabel med.

– Norsk klesdesign kommer heldigvis mer og mer på banen, og mange nye og dyktige merker viser vei. Plaggene fra Riccovero er myntet på en internasjonal, urban stil med et skandinavisk utgangspunkt, sier Kvamme.

VIL INSPIRERE: Riccovero sitt mål er å inspirere til en moderne, urban stil med utgangspunkt i rene linjer og silhuetter kombinert med kvalitetsstoffer, forteller Kvamme. Foto: Ole Eltvik


Han forteller at bedriften har en nær og god dialog med mange ledende leverandører av stoffer, og at de på denne måten holder seg godt oppdatert og får velge blant de beste stoffene.

– Inspirasjon henter vi på møter og messer, og ellers får man nesten overload av informasjon ute på weben. Riccovero sitt mål er å inspirere til en moderne, urban stil med utgangspunkt i rene linjer og silhuetter kombinert med kvalitetsstoffer, sier han.

OM RICCOVERO

Ved å kombinere skredderarven med innovativ design, skal Riccovero skape klær med et sterkt fokus på passform, funksjonalitet og brukervennlighet.

Next article