Hjem » Våre dyr » Skolen hvor du kan lære om hund, hest og landbruk
Utdanning

Skolen hvor du kan lære om hund, hest og landbruk

hest
hest
Foto: Getty Images

Natur videregående skole er en naturbruksskole i Oslo hvor du kan ta spesiell eller generell studiekompetanse, yrkeskompetanse eller fagbrev. Vi spurte tre av elevene om hvorfor de valgte nettopp denne skolen og hva de skal gjøre fremover.

3 på studiet

Line Linnes Wilhelmsen

1. Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Jeg går på VG2, Landbruk, fordi jeg er veldig interessert i landbruk og dyr. Derfor ville jeg lære mer om gårdsliv og om hvordan det er å arbeide der.

2. Hvilket fag setter du størst pris på?

Jeg er egentlig veldig glad i alle fag, men aller best liker jeg nok de praktiske fagene. Vi er på forskjellige gårder og arbeider. Da lærer vi mye om gårdsdrift, melkeproduksjon og kjøttproduksjon, men også om dyr og plantebruk.

3. Hva er planene fremover i tid?

Jeg har aller mest lyst til å bruke den kunnskapen jeg har fått på skolen og starte et småbruk. Men det kan også være aktuelt å ta videre utdanning for å lære mer om dyr.

Astrid Johanne Dessingthon

1. Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Egentlig var jeg ganske lei av skolen og ville gjøre noe som hadde med hest å gjøre. Derfor ville jeg helst gå på en skole der jeg kunne gjøre mye praktisk og være mye ute og det kan jeg her. Vi er også med på å sette opp undervisningen selv siden vi bare er ti stykker i klassen, og det er bra.

2. Hvilket fag setter du størst pris på?

Hestefag, eller aktivitet med hest når vi rir med skolen er nok det jeg liker aller best. Ellers har vi veldig flinke lærere og lærer mye som vi kan bruke i forhold til våre egne hester utenfor skolen også. Så mye av det jeg lærer her kommer jeg til å få bruk for senere.

3. Hva er planene fremover i tid?

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre enda, men jeg har lyst til å jobbe med hest. Vi har mulighet til å gå i lære eller gå ferdig studiet og bli hestefaglært. Da kan jeg kanskje jobbe i stall, på en rideskole, eller fortsette på Starum og ta en ridelærerutdannelse, så det er mange forskjellige muligheter.

Marcus Bratholm Sjølie

1. Hva er bakgrunnen for at du valgte denne utdanningsretningen?

Jeg er veldig interessert i hund og ville lære mer om hund siden jeg også driver med hundekjøring. Hundeinteressen har alltid vært der, og er helt sikkert noe jeg kommer til å fortsette med også. Så å lære mest mulig om hunden er min viktigste motivasjon.

2. Hvilket fag setter du størst pris på?

Hundefagene som vi har tre dager i uken liker jeg aller best. De utgjør den største delen av skolehverdagen. Her lærer vi alt fra anatomi til ernæring og masse om hvordan vi trener hund.

3. Hva er planene fremover i tid?

Jeg har lyst til å komme inn i Forsvarets hundetjeneste og deretter ta politiutdannelse for å bli hundefører. Det jeg lærer nå gir nok et godt grunnlag og kan kanskje være en fordel når jeg skal videre. Som hundefører tror jeg at jeg kan få en veldig variert hverdag med nye og spennende arbeidsoppgaver hver dag.

Visste du at…

  • Urbant landbruk er et satsningsområde i Oslo og flere andre byer. Det trengs mange med erfaring med dyr, landbruk og gartnernæring i byene våre.
  • Du kan søke deg til NMBU veterinærstudiet etter fullført Vg3, med realfag, på Natur videregående skole.
  • Du kan søke sykepleierutdanning når du får studiekompetanse etter tre år på Natur videregående skole.
  • Som gartner kan du dyrke mat og jobbe med parkanlegg, men også drive med forskning.
  • Hvis du velger realfag kan du få inntil to realfagspoeng ekstra på Natur videregående skole.
  • Erfaring med hund og hest fra Natur videregående skole kan hjelpe hvis du vil jobbe med disse dyrene i politiet.
  • Vg3 Naturbruk er det eneste programområdet som gir 0,5 realfagspoeng.

Neste artikkel