Hjem » Våre dyr » Fransk bulldog er kjendis på Instagram
portrett

Fransk bulldog er kjendis på Instagram

Den franske bulldogen Einar
Den franske bulldogen Einar
NYTER KJENDISTILVÆRELSEN: Hunden Einar får reklameoppdrag, blir gjenkjent på gata og er hotellet The Theifs ansiktet utad. Foto: Privat

Av Tom Backe

Det er ikke så mange hunder som har 20 500 følgere på Instagram, en rekke kjendisvenner, sin egen blogg og nettbutikk. Men det finnes. Møt hunden Einar.

– Hunden vår er en fransk bulldog med masse personlighet. Den er en skikkelig raring som ligger her og snorker og fiser, smiler Stian Grytten. Han er nettopp i ferd med å innlede historien om hvordan det gikk til at hunden Einar ble kjendis og nå har mer enn 20 000 følgere på instagram.

– Einar liker å være et ordenlig familiemedlem. Han foretrekker å være sammen med mennesker fremfor andre hunder og på mange måter minner han om en gammel mann.

– Han sitter alltid sammen med oss når vi ser på TV. Når vi har gjester vil han aller helst sitte på sin egen stol slik at han kan følge med på samtalene rundt bordet. Han er veldig uttrykksfull der han glaner fra person til person og skulle nok gjerne forstått hva som blir sagt, sier Stian.

Fikk egen Instagramkonto

Einars kjendistilværelse begynte med at Stian og kjæresten Jacob la ut bilder på sine egne Instagramkonti. Bildene ble tatt veldig godt i mot av alle vennene og fikk mange likes.

– Det ble så populært at vi til slutt opprettet Instagramkontoen Einarthefrenchie og her legger vi ut mange bilder fra Einars dagligliv. Et liv som skiller seg mye fra mange andre hunder, forteller Stian.

Einar pleier nemlig å være med på arbeid, enten i TV-prouksjonsselskapet der Stian jobber, eller sammen med Jacob som er administrasjonsleder i Raise Gruppen, konsernselskapet til Nikitagründer Inger Ellen Nicolaisen.

– Einar har blitt maskot i Raise Gruppen. Der får han boltre seg på 1 500 kvadratmeter med kontorer. Han tasser rundt hele dagen og hilser på de ansatte ved å stikke hodet inn på de forskjellige kontorene. Vanligvis sitter han litt i resepsjonen, hvor han tar imot folk som kommer, og når det er lunsjtid tar han turen i kantina for å få seg en liten pølsebit. Han styrer seg selv og elsker det sosiale livet som kontoret innbyr til.

Blir gjenkjent på gaten

Det er cirka fire år siden Einar kom på Instagram og han fikk raskt 3 – 4 000 følgere. Da media fikk snusen i Einars Instagramstjernetilværelse tok karrieren virkelig av:

– Vi har både vært i Se & Hør og flere andre medier. Det har gitt Einar en egen status som kjendishund. Nå blir vi gjenkjent på gaten daglig og mange vil ta selfie med han. Vi har til og med opplevd å bli stoppet av turister som følger Einar på Instagram. Det oppleves helt crazy å bli stoppet midt på Karl Johan av turister fra USA som kjenner oss igjen og vil ta bilde, ler Stian.

I starten brukte Einar mye rekvisitter som kostymer og hatter på bildene. Det har de gått litt bort fra nå.

– Einar likte godt å bli kledd ut og få oppmerksomhet på den måten, men det var også veldig krevende å gjennomføre slike photoshoot. Etterhvert oppdaget vi at Einar i dagligdagse situasjoner er vel så morsomt. Derfor finner du bilder av Einar der han sitter i resepsjonen på jobben til Jacob med headset, eller forstyrrer noen som egentlig skulle ha arbeidet.

Reklameoppdrag, kjendisvenner og egen blogg

Einar har hatt samarbeid med Foreningen for omplassering av dyr og har også fått reklameoppdrag. Blant annet er han ansiktet utad til hotellet The Thief på Tjuvholmen.

– Einar har fått mange kjendisvenner også. Siden jeg arbeider som TV-regissør, så kjenner jeg mange folk, mange av dem er kjendiser. De fleste av dem vil gjerne ta selfies med han, og det er morsomt, sier Stian.

Jacob og Stian har også latt Einar få sin egen blogg; einarthefrenchie.com. Bloggen har en hundespalte som heter Hundehuset og er et samarbeid med Trude Mostue. Der gir de gode råd, men du kan også se bilder, en web-TV serie eller besøke Einars nettshop. Web-TV serien ble også publisert på Nettavisen og Side2.no.

– Det er både morsomt, men også givende dette her. En gang møtte vi for eksempel en dame som skulle inn til stråling for kreften sin. Da hun så Einar kastet hun seg ned, ga han en klem og begynte å gråte. Møtet med Einar var det største høydepunktet på dagen hennes. Slike episoder rører oss og er litt av grunnen til at vi fortsetter med dette, avslutter Stian.

Neste artikkel