Skip to main content
Hjem » Made in Norway » Norvigroup Norsk Dun på Mysen får nordmenn til å sove godt
Sponset

Det er ikke mye som slår en god natts søvn. Følelsen av å våkne opplagt og klar for dagen er uvurderlig. Men hva er hemmeligheten bak en god søvn? Svaret ligger hos Norsk Dun på Mysen, ekspertene på å tilrettelegge for den ultimate søvnopplevelsen.

Norsk Dun på Mysen har full fart i fabrikken for å sikre at du sover godt om natten. De er spesialister på produksjon av deilige dundyner og dunputer, og deres lidenskap varer året rundt. Med grundighet og omhu velges alle råvarene med det endelige produktet i tankene, og du kan være trygg på at alle sertifiseringene er på plass.

– Vi er ledende spesialister på dundyner og dunputer, og ved å eie hele verdikjeden fra råvarer til ferdig produkt, sikrer vi at vi alltid leverer det vi lover, sier Kari Setsaas, daglig leder i Norvigroup Norsk Dun.

Kari Setsaas

Daglig leder i Norvigroup Norsk Dun

Flyttet produksjon fra Kina til Mysen

En betydelig investering ble gjort i mai i fjor da fabrikken fikk en stor oppgradering i eksisterende maskinpark, men også ny linje til produksjonen av innmatsputer og fjærputer da produksjonen ble flyttet hjem fra Kina.

– Vi får utrolig gode tilbakemeldinger på at vi har tatt produksjon hjem til Mysen, det settes pris på lokal produksjon og kortreiste fjær- og dunprodukter, og jeg tror det føles trygt og nært for mange», sier Kari.

Kari Setsaas er styreleder i Designindustriens bransjeforening og er ekstra opptatt av norsk produksjon og norsk design innen møbel og interiør, og skal holde et innlegg om det under Oslo Design Fair.

Produktene deres er både Svanemerket og astma- og allergi anbefalte. De kan også vise til sporbarhet som bekrefter at de ikke kjøper dun eller fjær fra tvangsfôrede eller levendeplukkede fugler. Kvaliteten og tryggheten er avgjørende for Norsk Dun, og de tar dette på alvor.

Prisvinnende kolleksjon

Norsk Dun har også fått anerkjennelse for sin innsats innen design og bærekraft. Deres kolleksjon «STAY by Norsk Dun» vant designprisen for beste produkt av Designindustriens Bransjeforening. Denne kolleksjonen inkluderer en praktisk bag som kan brukes til reise eller oppbevaring, noe som bidrar til å redusere unødvendig avfall når man kjøper et nytt dunprodukt.

Kari forteller stolt at de akkurat er blitt tildelt Nærings- og tiltaksprisen av Mysenregionen og juryens begrunnelse var blant annet «Norvigroup Norsk Dun yter en ekstraordinær innsats, bedriver en stor grad av nyskapning og ikke minst omstilling i en krevende bransje. Bedriften er en pioner på miljø- og produktsertifiseringer med kortreiste og bærekraftige produkter».

Bærekraft i 100 år

Med nesten 100 års erfaring har Norsk Dun et solid fundament å stå på. Moderselskapet ble etablert i 1924, og de startet med søm, vedlikehold og rens av dundyner og puter i 1939. Bærekraftig produksjon og mulighet for reparasjon er noe Norsk Dun alltid har gjort og fortsatt gjør. Lange tradisjoner og de gode verdiene skaper et godt arbeidsmiljø og eierskap i alle prosesser. Verdiene deres inkluderer respekt, ansvar og å ha det gøy på jobben, og dette er prinsipper de lever etter hver eneste dag.

Kjente Designere

Norsk Dun har mer enn dundyner og dunputer – de har alt du trenger av deilige tekstiler som sengetøy og håndklær til soverommet og badet og samarbeider med kjente designere som Halvor Bakke og Tone Kroken, som bidrar med flotte og unike kolleksjoner. Videre har de kjente merkevarer som Turiform og Borås Cotton. Tekstilene designes og produktutvikles i Norge, men produseres i utlandet. 

Norsk Dun har fokus på kvalitet, bærekraft og innovasjon og gjør dem til en pålitelig aktør i bransjen. Når du velger Norsk Dun, velger du ikke bare et norskprodusert produkt, men en historie av stolthet, tradisjon og dedikasjon til en god nattesøvn.

Vi lager god søvn på norsk jord

Sov godt i dundyner og -puter produsert på Mysen.

Tekst: Novigroup Norsk Dun

Next article