Hjem » Valentine's day » Tre raske med tre kjente fjes
Valentine's day

Tre raske med tre kjente fjes

Kristin Gjelvsik. Foto: privat

Er du usikker på hvordan du skal opprettholde romantikken i hverdagen? Eller trenger du kanskje heller inspirasjon til den perfekte par-turen? Vi har spurt Andrea Sveinsdottir, Kristin Gjelsvik og Andreas Løes Narum om deres beste tips!

Kristin Gjelsvik

Blogger, forfatter og tv-personlighet

1. Hva skal du på valentinsdagen?

Valentin’s Day er i år bare en helt vanlig torsdag, og markeringen av denne dagen betyr i grunn bare gode nyheter for handelsnæringen, med en klar oppfordring til økt forbruk. I år som i fjor – og årene før der har vi altså ingen spesielle planer for denne dagen.

For all del… Det er koselig å sette litt ekstra stor pris på hverandre, og det finnes ikke noe negativt med lykkelige par som gir hverandre bamser og blomster, men det blir bare så innmari hysterisk og krampeaktig. Personlig setter jeg mer pris på om min kjære gir meg blomster på en hvilken som helst mandag, fremfor på dagen som «etter boken» skal være den mest romantiske dagen i hele året. Da vet jeg at han gir disse blomstene fordi han har lyst, og fordi han selv kom inn på tanken av at noen dette ville bety noe for meg. Det er dét som er ekte romantikk, mener nå jeg.

2. Hva er dine beste tips til å pleie forholdet i en travel hverdag?

Legg bort telefonen. Lag god mat sammen mens romantisk jazz spilles i bakgrunnen. Åpne en flaske god rødvin, og prat sammen!

3. Ditt favorittreisemål med kjæresten?

Riga og London er romantiske reisemål. Ellers er Las Vegas perfekt for par som er på jakt etter en helt spesiell opplevelse sammen.

Foto: privat

Andrea Sveinsdottir

Blogger og vinner av love island

1. Hva skal du på valentinsdagen?

Avstandsforhold og to forskjellige timeplaner passer ikke alltid sammen, men forhåpentligvis skal jeg bruke kvelden med kjæresten min på å være oss to sammen, lage god mat, og kanskje spille et spill. Ingen gaver og ingen store greier.

2. Hva er dine beste tips til å pleie forholdet i en travel hverdag?

Mitt beste tips er å lage middag sammen. Det er en koselig greie å gjøre, samtidig som man får snakket om dagen og hvordan den har vært. Sett gjerne av noen timer etter middagen også til å gjøre noe hyggelig sammen som å gå tur, se favorittserien eller trene sammen. Jeg synes det er veldig viktig med gode samtaler. Og at man setter pris på hverandre og viser at man er er glad i hverandre hver dag!

3. Ditt favorittreisemål med kjæresten?

Jeg har reist mye med kjæresten min allerede, og foreløpig har vi bare vært i storbyer. Det har vært kjempefint fordi vi ferierer på ganske likt vis, haha. Begge liker å gå for å oppleve byen, vi stresser aldri og begge to blir alltid med om den andre vil se på noe spesielt. Vi ble veldig glad i Barcelona da vi var der! Nydelig by, kjempegod mat og mange romantiske spots. Anbefales på det sterkeste!

Foto: privat

Andreas Løes Narum

Parterapeut og psykolog

1. Hva skal du på valentinsdagen?

På valentinsdagen skal jeg gi min kone kaffe på sengen, og så skal vi gå inn på www.parweb.no og gjennomføre en av samtalene som ligger der. På parweb får vi først introduksjon til en samtale og deretter stikkord som gjør det lett for oss å huske alt. Jeg tenker at den som passer best for anledningen, er en av samtalene om å få etablert flere gode vaner i parforholdet.

2. Hva er dine beste tips til å pleie forholdet i en travel hverdag?

I en travel hverdag er det viktig å ta seg tid til å vedlikeholde parforholdet. En ting man kan gjøre, er å etablere en fast måte å si hei og ha det på som er mer enn et utrop. Det betyr at man anerkjenner hverandre minst to ganger om dagen. Da må man være tilstede og oppmerksom. En klem på bare ti sekunder kan gjøre underverker om den skjer to ganger om dagen.

3. Ditt favorittreisemål med kjæresten?

Favorittreisemålet er Møsvatn i Vinje. Der har vi bygget en hytte langt fra nærmeste bilvei, og har hele Hardangervidda tilgjengelig for kiting og turer.

Neste artikkel