Hjem » Valentine's day » Sexologens tips til Valentine’s Day
Valentine's day

Sexologens tips til Valentine’s Day

Bianca Schmidt
Bianca Schmidt
Foto: Eivind Von Døhlen

Man kan si hva man vil om Valentine’s Day. At det er et overflatisk og kommersielt påfunn adoptert fra USA. Sexolog Bianca Schmidt mener det uansett er en ypperlig anledning til å få fart på forholdet. Eller singel-datingen.

Det er fullt mulig å bruke denne dagen som en brekkstang til å få fart på relasjonen eller sexlivet, skal vi tro sexologen. Det er en god måte å åpne opp for en gnist som kan fortsette i noen uker framover, hevder Schmidt. Hvis du er singel – bruk Valentine’s Day som en wake-up-call. Er det er lenge siden du har vært på date? Bruk dagen til å komme i gang med å date, og få deg kjæreste!

God stemning og blikkontakt

Det samme er tilfelle hvis man er i forhold. Alle sklir vi inn i hverdagen. Gnisten og tenningen må vedlikeholdes kontinuerlig. Lag derfor en romantisk feiring ut av dagen, er rådet fra Schmidt. Dette kan være nok til at det blir tent en ny interesse i forholdet. Menn og kvinner har generelt ulike tenningsmønstre. Menn har et mer forutsigbart mønster og tenner ofte visuelt. Pynt deg derfor gjerne for kjæresten din på valentin-daten. Romantikken denne dagen er viktigere for tenningsmønsteret til kvinner.

– En god stemning med god kontakt og nærhet gjør ikke nødvendigvis damene kåte, men det åpner opp, sier Schmidt.

God vin, blikkontakt, det at det er «bare oss» – er smøring for kvinners tenningsmønster.

Ikke sammenlign deg med andre

Faren med merkedager som jul og valentinsdagen er at det skapes en forventing om at alt skal være ekstra hyggelig og spesielt. Vi mennesker sammenligner oss lett med andre. Hvis man sammenligner seg med andres flotte dater og lykkelige forhold, er det lett å oppdage sitt eget som «mindre enn» og «dårligere enn», sier Schmidt. Spør heller deg selv om du er fornøyd i forholdet og med sexlivet. Ta en prat med kjæresten og finn ut sammen hva som passer best for at begge skal være fornøyde. ­

– Glem resten av røkla, oppfordrer sexologen.

Tiltrekning er ferskvare

Vennskap og interesse er grunnmuren i forholdet viser forskning. Har man dette i bunn er det lettere å beholde gnisten og sexlivet levende. Ikke tillat deg å ta kjærligheten for gitt. Man må dyrke tiltrekning og kjærlighet, for det er ferskvare, forteller Schmidt. Ha fokus på å vise interesse for den andre. Hvis du syns kjæresten din begynner å bli kjedelig – er det også din feil. Du må jobbe med det. Bruk valentinsdagen som en brekkstang for å komme inn i god steam igjen. Så selv om du kanskje syns dagen er unødvendig – bruk den til noe positivt.

Av Mali Borkhus Nordang

Neste artikkel