Skip to main content
Hjem » Valentine's day » Finn Schjøll: 6 ting du må vite om bryllupsdekor
bryllup

Finn Schjøll: 6 ting du må vite om bryllupsdekor

Finn Schjøll
Finn Schjøll
Foto: Lisa Mathilde Donoghue

Til alle som skal inn i bryllupsforberedelser, vil jeg innlede med det viktigste: Ta med deg hjertet ditt og personligheten din i alt du foretar deg, også når det kommer til dekor.

1. Blomster setter stemningen, derfor er det viktig at man ikke neglisjerer dem til siste øyeblikk. Mange gjør bryllupet sitt om til et tema, men husk at det først og fremst skal være et hyggelig møte mellom familier og en feiring av brudeparet. Dekorasjoner kan skape en fin ramme rundt menneskene det tross alt handler om.

2. Ta utgangspunkt i årstiden du gifter deg i, og vær sikker på at blomstene du ønsker er tilgjengelige. Årstidens blomster er alltid rimeligere; om sommeren kan man plukke markblomster, uten å måtte bruke så mye som en krone. Jeg vil allikevel anbefale at cirka en tiendedel av budsjettet går til dette ­– blomster er synlige, men fraværet av blomster er enda mer synlig!

3. Alt som er ferskvare bør man overlate til de profesjonelle, det er for tidskrevende å begynne med dette selv. På den store dagen bør man være opplagt, og det blir enklere å nyte dagen hvis man ikke må gjøre alt på egenhånd.

4. Et godt tips er å innhente minst to anbud, og vær nøye med at de er spesifiserte. Ikke bruk så altfor mye på for eksempel brudebuketten, spre heller budsjettet på alle dekorasjonene.

5. Bruk for all del inspirasjonsbilder, men hold deg til topp tre innenfor hver kategori. Prøv å ikke ha for mange ideer i hodet, rendyrk heller noen av dem. Legg kruttet der det smeller mest. Finner du de perfekte dekorasjonene til kirken, er det ingenting i veien for å få dem kjørt til selskapslokalet etterpå.

6. Nå som alt er planlagt og i orden, er det på tide å senke skuldrene. Ikke tenk på å overgå andre sine bryllupsdekorasjoner, det viktigste er å skape noe som virkelig viser frem deg og din partner. Dere er tross alt det mest unike elementet i bryllupet.

Da gjenstår det bare å ønske alle de fremtidige brudeparene lykke til. Det kan man alltids trenge!

Tekst: Finn Schjøll

Next article