Hjem » Valentine's day » Farmen-paret om dating, sjalusi og flørting
Valentine's day

Farmen-paret om dating, sjalusi og flørting

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud
Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud
Foto: Ihne Kåresdottir

I år skal de feire valentinsdagen på hyttetur med begges svigermødre. Første gang de feiret dagen sammen booket begge restaurant.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud er et kjærestepar som ble kjent for Norge gjennom sitt opphold på Farmen. De ble begge med for å være med på å bryte ned fordommer rundt homofili, nyansere stereotypiene, være synlig i samfunnet for andre homofile som kan ha det tøft i skapet, og vise familiene til homofile at det ikke trenger å være farlig!

– Målet er uten tvil å være med på å bryte ned skammen rundt homofili. Det ble et lite eksperiment inne på gården å se hvor langt vi kunne dra intimsonen mellom meg og Lene foran de andre. Hun kysset meg, vi sov i samme seng, jeg hentet alltid vann til henne. Og vi var generelt veldig fysiske foran de andre. Jeg fortalte også noen av de andre deltagerne at Lene var drømmedama mi. Allikevel mistenkte de aldri at Lene på noe tidspunkt kunne være lesbisk, nettopp fordi hun er så feminin og faller kraftig utenfor de typiske rammene, forteller Tonje.

Jentene syns for øvrig ikke det er så stor forskjell på et homofilt og et heterofilt forhold. Man viser kjærlighet på samme måte, mener de. En forskjell de kan komme på er at det er fint med en kjæreste som forstår hvor viktig det er med sjokolade når en har PMS.

Sterkere forhold etter Farmen

Kjendistilværelsen og Farmen-oppholdet har påvirket forholdet positivt. Å bli med på noe sånt når man bare har vært sammen i ett år var en stor sjanse å ta, og kunne gått begge veier, mener de. Hvis Lene ikke hadde vært med, hadde hun ikke skjønt hva Tonje gikk igjennom. De støttet hverandre hele veien. Særlig i dramaet med Kjetil. De har blitt et sterkere team og stoler mer på hverandre enn før. Å date offentlig er heller ikke noe problem. Folk som kommer bort til dem er oftest veldig hyggelige. Ellers tenker de ikke på at de er kjent.

Mottoet er yte, så nyte

I en hektisk hverdag er det viktig å sette av tid til hverandre, sier de begge. For å pleie kjærligheten liker de å finne på aktiviteter sammen. Det rastløse paret er særlig glad i å gå på ski. Ellers er det hyggelig å se på film. ­­

– Tonje er ganske følsom når vi ser romantiske filmer, og jeg må ofte trøste henne, forteller Lene, til stor latter fra dem begge. Tonje nekter for øvrig for at det Lene sier har noen rot i virkeligheten.

De er også glade i å lage mat sammen. Favoritt-maten er thai og meksikansk mat – gjerne sashimisalat. De drømmer om å reise til Seychellene, men også Barcelona er en favoritt. En gang brukte de 14 000 kroner på fem dager på matopplevelser!

Foto: Ihne Kåresdottir

Samlivsråd, godteri og hjerteemojier

Paret mener det er viktig å gi hverandre oppmerksomhet, ikke bare på valentinsdagen, men hele året. Det er de begge flinke til. Da overrasker de den andre med en god middag eller favorittgodteriet sjokoladefamilien fra butikken.

– Når man er fra hverandre er det en fin gest å sende et hjerte på SMS i ny og ne for å vise at man bryr seg om den andre, forteller Tonje.

Ellers har de en regel om alltid å si god natt, og å spise middag sammen når begge er hjemme.

– Vær flinke til å gjøre noe sammen, ikke bare hver for dere. Slik beholder man friskheten i forholdet, mener paret.

Et tips til andre par fra Lene, er spillet Fuelbox. Dette er et spill fullt av spørsmål par kan stille hverandre. Et bra konsept som kan hjelpe på kommunikasjonen i forholdet!

Flørting og sjalusi og GOT

– Å være litt sjalu er et tegn på at man bryr seg om den andre. Finnes det ingen sjalusi har man mistet interessen i forholdet.

Begge er flørtete typer. De unner hverandre komplimenter fra andre, og mener det kan booste selvtilliten.

– Det er greit med en liten flørt så lenge man vet hvor grensa går! At drømmemannen til Lene er Kit Harington (Jon Snow), er noe Tonje tar med knusende ro, siden han tross alt er gift, sier de og ler.

Tips for valentinsdagen

For å gjøre denne dagen ekstra spesiell holder paret en knapp på trening og mat. I år gleder de seg til en skitur og grilling av pølser i Stryn. Perfekt og helt topp, sier de i kor.

Av Mali Borkhus Nordang

Neste artikkel