Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » Velkommen til sommeren på Vestlandet
Sponset

Vestlandet: majestetiske fjorder, mektige isbreer, sjarmerende og vibrerende fjordbyer. Er det her ferien din skal gå i år?

Enten du kommer som tilbakevendende gjest eller for første gang har regionen vår nok å by på. UNESCO-fjordene Geirangerfjorden og Nærøyfjorden er selvskrevne, men det er også mange andre steder der du får den unike fjordopplevelsen – med mindre folk.

Foto: Sverre Hjørnevik.

De nasjonale turistveiene våre er utmerkede utgangspunkt for å bli kjent med regionen. På Vestlandet har vi hele ti av dem, og langs eller i nærheten av disse veiene finner du mange av toppattraksjonene våre, som VøringsfossenPreikestolenAtlanterhavsvegen og Trollstigen, men det finnes mange avstikkere du kan ta og dra på oppdagelsesferd langs fjord og fjell.

Ikke glem kysten

Langs kysten på Vestlandet finner du mange perler, som Karmøy utenfor Haugesund – med en av Norges fineste strender, Solund – et paradis for padlere, Selje i Nordfjord – Norges første pilegrimssted, eller vakre Ålesund med sin jugendstilarkitektur og nærheten til Sunnmørsalpene. Kommer du med båt? På mange steder langs kysten vår finner du bra gjestehavner – som i Sunnhordland eller Fjordkysten.

På oppdagelsesferd på Vestlandet! Les mer her!

Foto: Toke Mathias Riskjær

Ekstremsport og skylift

Vestlandet er et eldorado for aktive opplevelser. Voss er den ubestridte ekstremsporthovedstaden i Norge, men selv om du ikke er av den mest ekstreme typen har Voss mye å tilby. Rafting, sykling, vandring eller klatrepark med familien? Ta gondolen fra sentrum til toppen av Hanguren: et godt utgangspunkt for fine fjellturer.

Gondolen på Voss er ikke den eneste i regionen: Loen Skylift tar deg fra fjord til fjell på 5 minutter, og Romsdalsgondolen, en helt ny attraksjon i Åndalsnes, gir deg spektakulær utsikt over det ville landskapet. 

Foto: Magnus Roaldset

Museum og stavkirker

Det er jo ikke rart at mange kunstnere ble så inspirert av det storslagne vestnorske landskapet. I Bergen kan du besøke kunstmuseet KODE sine samlinger og komponisthjem – blant annet Troldhaugen, hjemmet til Edvard Grieg, og i Sunnfjord må du ikke gå glipp av Astruptunet, som var kunstneren Nikolai Astrups hjem i 15 år.

De mange stavkirkene i regionen står der fortsatt, som vitnesbyrd på kristendommens inntog i Norge. 

Er det her ferien din skal gå i år? Les mer her!

Matopplevelser på Vestlandet

Benytt anledningen til å smake på Vestlandet også! Valldal er viden kjent for de fantastiske jordbærene sine, og i Hardanger og rundt Sognefjorden må du prøve sider. En ny, spennende opplevelse er sidersafari i Hardanger, der du får oppleve både fjordcruise på fjorden, gårdsbesøk og sidersmaking!

Retter av sau og lam er typisk vestnorsk, og på Nordmøre må du ikke gå glipp av den lokale spesialiteten klippfisk. Representanter for haute cuisine finner du i blant annet Stavanger og Bergen: der er det restauranter som har blitt belønnet med Michelin-stjerner.

I Sunnhordland finner du Bekkjarvik Gjestgiveri. Brødrene som er kokker her er prisbelønte: Ørjan vant gull i Bocuse d’Or Lyon i 2015, mens broren Arnt ble årets kjøkkensjef i 2014. Mange av de andre hotellene og restaurantene i regionen er stolte av å kunne tilby kortreist kvalitetsmat, så det er bare å glede seg! 

Finn drømmeferien på Vestlandet her!

Tekst: Redaksjonen

Next article