Hjem » Sommerstemning » Velkommen til sommeren på Vestlandet
Sponset

Vestlandet: majestetiske fjorder, mektige isbreer, sjarmerende og vibrerende fjordbyer. Er det her ferien din skal gå i år? Enten du kommer som tilbakevendende gjest eller for første gang, har regionen vår nok å by på. UNESCO-fjordene Geirangerfjorden og Nærøyfjordener selvskrevne, men det er også mange andre steder der du får den unike fjordopplevelsen.

De nasjonale turistveiene våre er utmerkede utgangspunkt for å bli kjent med regionen. På Vestlandet har vi hele ti av dem, og langs eller i nærheten av disse veiene finner du mange av toppattraksjonene våre, som VøringsfossenPreikestolenAtlanterhavsvegen og Trollstigen, men det finnes mange avstikkere du kan ta, og dra på oppdagelsesferd langs fjord og fjell.

Langs turistveiene finner du dessuten mange berømte utsiktspunkt og arkitektur verdt et stopp – som for eksempel i Ryfylke: Utsiktspunktet på Høllesli gir deg en mektig utsikt innover Lysefjorden, og bygningene i Allmannajuvet er laget i en industriell byggetradisjon i stil med sinkgruvene som en gang var i drift der.

Les mer om

Ikke glem kysten

Langs kysten på Vestlandet finner du mange perler, som Karmøy utenfor Haugesund – med en av Norges fineste strender, Solund – et paradis for padlere, Selje i Nordfjord – Norges første pilegrimssted, eller vakre Ålesund med sin jugendstilarkitektur og nærheten til Sunnmørsalpene. Kommer du med båt? På mange steder langs kysten vår finner du bra gjestehavner – som i Sunnhordland eller Fjordkysten.

Les mer om

Ålesund
Ålesund Foto: Oddgeir Visnes
Geirangerfjorden
Geirangerfjorden Foto: Sverre Hjørnevik

Gondoler og skylift

Voss
Voss Foto: Unsplash

Vestlandet er et eldorado for aktive opplevelser. Voss er den ubestridte ekstremsporthovedstaden i Norge, men selv om du ikke er av den mest ekstreme typen har Voss mye å tilby. Rafting, sykling, vandring eller klatrepark med familien? Ta gondolen fra sentrum til toppen av Hanguren: et godt utgangspunkt for fine fjellturer.
Gondolen på Voss er ikke den eneste i regionen: Loen Skylift tar deg fra fjord til fjell på fem minutter, og Romsdalsgondolen, en ny attraksjon i Åndalsnes, gir deg spektakulær utsikt over det ville landskapet. I Bergen kan du ta Ulriksbanen og nyte et bedre måltid på Skyskraperen restaurant.

Museum og stavkirker

Hopperstad Stavkirke
Hopperstad Stavkirke Foto: Vegard Aasen

Det er jo ikke rart at mange kunstnere ble så inspirert av det storslagne vestnorske landskapet. I Bergen kan du besøke kunstmuseet KODE sine samlinger og komponisthjem – blant annet Troldhaugen, hjemmet til Edvard Grieg, og i Sunnfjord må du ikke gå glipp av Astruptunet, som var kunstneren Nikolai Astrups hjem i 15 år. De mange stavkirkene i regionen står der fortsatt, som vitnesbyrd på kristendommens inntog i Norge.

Matopplevelser på Vestlandet

Benytt anledningen til å smake på Vestlandet også! Valldal er viden kjent for de fantastiske jordbærene sine, og i Hardanger og rundt Sognefjorden må du prøve sider. En ny, spennende opplevelse er sidersafari i Hardanger, der du får oppleve både fjordcruise på fjorden, gårdsbesøk og sidersmaking!

I Sunnhordland finner du Bekkjarvik Gjestgiveri. Brødrene som er kokker her er prisbelønte: Ørjan vant gull i Bocuse d’Or Lyon i 2015, mens broren Arnt ble årets kjøkkensjef i 2014. Mange av de andre hotellene og restaurantene i regionen er stolte av å kunne tilby kortreist kvalitetsmat, så det er bare å glede seg! Vestlandet venter på deg. Kommer du?

Hardanger
Hardanger Foto: Sverre Hjørnevik

Få inspirasjon til din reise

Planlegg din reise her

Tekst: Fjord Norge

Neste artikkel