Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » Sug i magen og klatremoro for hele familien
Sponset

Hold på hjelmen og sørg for at lunsjen er godt fordøyd. Med utsikt over vakre Mjøsa, kan du i år teste ut hele tre nye løyper i Helgøya Klatrepark «midt i Mjøsa». Årets nyheter er en ziplineløype for de nest minste, en blå pluss-løype for familier og et magesug for de virkelig tøffe.

To timer nord for Oslo, midt i Mjøsa, nærmere bestemt på Helgøya, ligger Norges vakreste og Innlandets største klatrepark. Klatreparken består av 14 løyper og 20 ziplines. Parken åpnet for åtte år siden, og har blitt bygget ut nesten hvert år siden da. I år kan Helgøya Klatrepark friste med hele tre nye løyper.

– De nest minste barna, mellom seks og elleve år, har fått en helt ny ziplineløype med fire ziplines i lav høyde. Denne løypa kan barna leke i alene, uten at foreldrene trenger å være med. Ikke alle barn har foreldre som kan klatre sammen med dem, sier Elisabeth Stai, markedsansvarlig i Helgøya Klatrepark.

Elisabeth Stai

Markedsansvarlig i Helgøya Klatrepark

Ny pluss-løype for familier

Den andre nyheten i år, er en ny blå pluss-løype for familier.  

– Denne løypa har vi bygget ut på et helt nytt område i parken. Her er mange spennende elementer å bryne seg på. Og selvfølgelig ender løypa med en zipline. Folk elsker zipline, sier Stai.

Jente på zippline Foton: Rakel Berg Kise
Parken åpnet for åtte år siden, og har blitt bygget ut nesten hvert år siden da. I år kan Helgøya Klatrepark friste med hele tre nye løyper. Foto: Rakel Berg Kise

For deg som elsker sug i magen

Alle over 12 år kan få prøve seg på Helgøyastupet. Her er det bare å trekke pusten dypt og lukke øynene mens du kjenner vinden i ansiktet. Helgøyastupet er nemlig et 14 meter høyt hopp fra en plattform. Nesten som et bungy-hopp med strikkbrems.

– Vi tror dette kommer til å bli årets store attraksjon. Vi gleder oss til å se hvem som blir årets Helgøyastuper, sier Stai.

Nevnte vi forresten at folk elsker zipline? På Helgøya finner du en av Norges lengste ziplines i en klatrepark. Her kan du sveve 430 meter nedover og bortover.

Helgøya klaterpark har løyper for alle nivåer og aldre!

Grill og svevetelt

Foran alle løypene er det en stor, åpen plass med benker og bord, og griller som folk kan bruke. Det er også en kiosk på området. Vil du ha skikkelig god, hjemmelaget mat, kan du bestille det på forhånd.

– Vi leier også ut svevetelt for dem som vil overnatte. Og så har vi et hønsehus på gården med ti overnattingsplasser, sier Stai.

På Helgøya klaterpark finnes det mange muligheter!

Med hjerte for barna

Stai er lærer og har tidligere vært beredskapshjem. Hun har sett hvor viktig det er for barn å være i aktivitet utendørs. Det var slik ideen om å bygge en klatrepark begynte.

– Vi tok ofte med barna opp i skogen rett ved her vi bor. Vi så hvor mye glede de hadde av å være ute. Vi begynte å tenke om vi kunne gjøre noe med skogen som kunne gi noe til flere barn, sier Stai.

Og slik ble Helgøya Klatrepark til. Hvert år gir Stai bort 200 billetter til Nav i Ringsaker. Og alle mellom 13 og 21 år kan bestille Ung-kort, og få 100 kroner i avslag.

– Ringsaker kommune er en fantastisk kommune som er veldig flinke til å støtte gründere som oss. Det er vi veldig takknemlig for, sier Stai, og passer samtidig på å rose de ansatte.

– Vi har utrolig mange hyggelige og flinke folk som jobber hos oss. Mange studenter har jobbet her år etter år. De gjør en fantastisk jobb, sier hun.

Stai anbefaler også å sjekke nettsiden til Midt i Mjøsa for å finne andre aktiviteter på Helgøya. Helgøya er nemlig en helt spesiell plass med mange steder som er verdt et besøk.

– Her er noe å finne på for alle. Vi håper flere tar turen innom Helgøya i sommer, sier Stai.

Man og kvinne ved Helgøya klaterpark Foton: Rakel Berg Kise
Foto: Rakel Berg Kise

Alle Bilder: Rakel Berg Kise, Text: Marte Frimand

Next article