Hjem » Sommerstemning » Nabohjelp med SailingTavaha
Sponset

Bli kjent med soloseiler, båtboer og Seaber-ambassadør Elise Karoline Haugen!

Noe av det beste med å være på sjøen er fellesskapet båtfolk imellom. På sjøen hilser man på hverandre, og hjelper hverandre. Det kan skipper Elise Karoline Haugen skrive under på:

– Jeg seiler hele året og har naturlig nok havnet i situasjoner hvor jeg både har trengt hjelp selv, og hjulpet andre» forteller hun.

Jobber for et tryggere båtliv

Med Seaber-appen er det enklere enn aldri før å både motta hjelp, og hjelpe andre på sjøen. Ved behov for ytterligere assistanse er redningsskøyta kun noen tastetrykk unna, takket være integrasjonen med Redningsselskapet. Et samarbeid med Seaber var derfor midt i blinken for Elise, som brenner for at flere skal oppleve mestring og glede til sjøs på en trygg måte.

– Vi jobber for å gjøre livet på sjøen enklere, tryggere og mer sosialt. I tillegg til nabohjelp har Seaber Appen blant annet sjøkart og sosiale funksjoner. Du kan for eksempel se vennene dine i sjøkartet, chatte med dem direkte i appen og få varsel når noen du kjenner drar ut på sjøen» forteller Community Manager i Seaber, Mona Skisland.

Ønsker nye båtfolk velkommen

Coronapandemien har ført til at det er mange nye mennesker på sjøen. Til de har Elise en klar oppfordring:

– Hopp i det! Ikke vært redd for å gjøre noe feil, eller spørre om hjelp. Da er også Seaber Appen perfekt å ha. Husk at det også er mange måter å gjøre ting på. Følg magefølelsen og gjør det som kjennes riktig for deg. Livet til sjøs er ikke en eksamen, men et maraton hvor du har et helt liv på å utvikle deg» forklarer Elise.

– Jeg håper vi som har vært på sjøen en stund kan være gode på å vise solidaritet, og bidra til å senke skuldrene blant nye båtfolk. Ingen er perfekte, vi har jo alle vært der». Til dem som er nye på sjøeneller bare ønsker å bli kjent med flere engasjerte båtfolk har Elise en oppfordring.

– Last ned Seaber-appen og legg meg til som venn! Det er alltid hyggelig å bli kjent med trivelige båtfolk, og hjelper gjerne der jeg kan.

Appen for sjøfolk! Les mer her.

Seilbåten Tavaha er en Boström på 37 fot.

Dramatisk redningsaksjon

Elise er forkjemper av å innrømme feil, og kan blant annet røpe at hun har gått på den klassiske smellen å gå tom for diesel. Heldigvis er dette er hendelse man enkelt kan løse med nabohjelpen i Seaber Appen.

– Jeg har også hjulpet andre som har gått tom for diesel, og endte opp med å få slepetauet i propellen. Da var vi plutselig to båter som var ute av drift. Da hev jeg på meg dykkerutstyret og fikk kuttet tauet løst. Det var ganske mye sjø, men jeg klarte heldigvis å holde hodet kaldt. Så det gikk heldigvis fint til slutt! Av tauet lagde jeg et sitteunderlag som ble en fin suvenir fra hendelsen» forteller Elise om redningsaksjonen.

Bli med i nabohjelpen til sjøs

Elise oppfordrer alle på sjøen til å laste ned Seaber Appen og bli med i nabohjelpen til sjøs.

– Appen er helt gratis og enkel å bruke, også for deg som en ny på sjøen» forteller hun.

– For inspirasjon til båtlivet anbefaler vi å sjekke ut Elises blogg og Instagramkonto @SailingTavaha» tipser Community Manager, Mona Skisland.

– Helt til slutt vil jeg ønske alle båtfolk en super sommer!, avslutter Elise.

Last ned appen Seaber her!

Tekst: Seaber

Neste artikkel