Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » Kortreist sommerstemning
Sommerstemning

Kortreist sommerstemning

Årets sommersesong blir ekstremt viktig for norsk reiseliv som trenger å få opp aktiviteten etter måneder med minimal drift og stengte dører.

Jeg er helt sikker på at de aller fleste av oss kommer til å velge Norge som ferieland denne sommeren også. For det første har myndighetene kommet med en sterk oppfordring om å velge Norge i sommer. Den oppfordringen bør vi lytte til. For det andre tror jeg mange nordmenn fikk øynene opp for norgesferie etter fjorårets sommerferie.

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv

Hva som gir en god sommerstemning er subjektivt, men én ting er sikkert; Man trenger ikke reise langt for å få den ultimate sommerstemningen og de beste sommerminnene. Norge byr på fantastiske opplevelser. Vi har spennende mat, spel og festivaler, storslagen natur, og vi har mange eksempler på opplevelseshotell som tilbyr unike opplevelser for enhver smak.

Fantastiske reismål

Støtvig Hotell i Moss er ett eksempel; en nydelig badeperle med basseng, strand og herlig mat. Litt som å være på et badehotell i USA i Virginia Beach, en time unna Oslo.

Har du interesse for innovativ arkitektur vil jeg anbefale en natt på Juvet landskapshotell i Valldal rett ved Trollstigen, eller unne deg et måltid på restauranten Under i Lindesnes.

Et opphold på Nøsen Yoga og Fjellhotell i Valdres er midt i blinken for de som ønsker ro i sinnet og yoga i flotte naturomgivelser.

Eller lengter du etter en lang flytur kan du jo sette kursen mot toppen av Norge. Besøke det ikoniske Nordkapp-platået. Dra til Sørøya og oppleve ekte havfiske hos Big Fish Adventure. Eller hva med fuglesafari og oppleve det sjeldne arktiske fuglelivet på Varangerhalvøya. 

Aktiv ferie

For de som ønsker en aktiv ferie kan jeg anbefale padling i Geirangerfjorden, toppturer i Sunnmørsalpene eller i Lofoten, sykkeltur på Rallarveien eller fotturer i Rondane.

Og for de som vil reise miljøvennlig anbefaler jeg elbil-ferie. Ta en kjøretur langs nasjonale turistveier som kombinerer natur med arkitektur og kunst på utsiktspunkter og rasteplasser.

Flotte matopplevelser

For de matinteresserte er listen lang over spennende restauranter med kokker som går i bresjen for bærekraft; Restaurant Rest i Oslo omdanner matavfall til den lekreste gourmetmat, Trondheim har blitt et matmekka med flere Michelin-restauranter som Fagn og Credo. Også Stavanger byr på matopplevelser i verdensklasse.

Og ikke glem at ulike hotellgrupper har pakkeløsninger med ti overnattinger på ulike destinasjoner og byer, til en meget rimelig pris. Du kan altså rekke flere storbyer på én og samme ferie.

Velg Norge

Årets sommersesong blir ekstremt viktig for norsk reiseliv som trenger å få opp aktiviteten etter måneder med minimal drift og stengte dører. Frem til de utenlandske gjestene får lov til å komme til Norge, vil du og jeg være en livbøye for norske reiselivsbedrifter.

Velg Norge som feriemål i sommer slik at vi fortsatt kan nyte godt av et mangfoldig reiselivstilbud når pandemien er over. Jeg garanterer god sommerstemning, fantastiske opplevelser og gode smittevernrutiner.  

Next article