Hjem » Sommerstemning » Kjendisenes sommerplaner
Sommerstemning

Kjendisenes sommerplaner

Norgesferie, fjelltopper, rorbuer, hageprosjekt, hytter og tv-innspillinger. Planene er mange da noen av de norske kjendisene tar feire i sommer. Vi tar tempen på kjendisenes sommerplaner.

Treningsfrue Camilla Aastorp Andersen

– Hvilke planer har du for sommeren?

Planene er ikke helt spikret, men vi har lyst å gå Utladalen med telt fra Sognefjellshytta til Hjelle i Øvre Årdal. Deretter har vi lyst å dra innom Flom for et par overnattinger på en av rorbuene der. Så blir det fotvandring med telt. Vi har ikke valgt destinasjon helt ennå, men det blir mest sannsynlig i Jotunheimen.

På Hvasser har vi leid en liten hytte ikke så langt unna vannet, der barna kan bade og kose seg i en uke. Siste uka skal vi muligens innom Geilo for å sykle deler av Rallarvegen og sove noen flere netter i telt.

– Hva er ditt beste ferieminne? 

Noen av de beste ferieminnene mine er norgesferie med familien. Den luftige klatreturen over Romsdalseggen er et fantastisk minne. Rast på toppen med turmat, nydelig utsikt og en varm kopp kaffe er det lite som kan måle seg med.

– Hvordan skape den ultimate sommerstemningen?

For meg handler sommerferie om å koble av, sove uten at klokka ringer, og bare nyte. Jeg har blitt flinkere til å ha autosvar på mailen min slik at jeg ikke trenger å være på hele tiden. Elsker ferier hvor vi kan mikse litt av alt.

Fysisk aktivitet med turer på topper og i skogen, men også late dager i sola ved vannet. Vi har med oss hund denne sommeren, jeg gleder meg til å klatre vår første topp med henne og resten av familien. 

Følg Camilla Aastorp Andersen på: @Treningsfrue

TV-profil Lasse Matberg

– Hvilke planer har du for sommeren?

I sommer skal jeg på oppdagelsesferd med Terje Sporsem. Vi skal ha TV-Innspilling om hva telemarksregionen har å by på. Dette blir skikkelig Norgesferie og vi gleder oss.

– Hva er ditt beste ferieminne? 

I disse tider mimrer jeg bare tilbake til den generelle ferieringen. Den tiden der man kunne reise fritt uten til å ta hensyn til karantene, smittegrafer, anbefalinger og reiseråd fra regjeringen – det er mine beste ferieminner sånn sett! Gleder meg til vi kommer dit igjen.

– Hvordan skape den ultimate sommerstemningen? 

Den ultimate sommerstemningen er gode venner samlet, sommerkoteletter og grønnsaker på grillen, god drikke i glasset og sola høyt på himmelen – med lun stemningsmusikk i bakgrunnen!

Komikerfrue Marna Haugen

– Hvilke planer har du for sommeren?

Denne sommeren har vi masse kule planer for hagen, det skal bygges utekjøkken! Det blir også norgesferie. Jeg lagde meg en liste underveis på ferien i fjor over alt vi ikke rakk å gjøre, så det er nok å ta av. Dessuten så gikk vi bananas på innkjøp av hengekøyer og campinghytter i fjor sommer. Da var vi helt grønne på det området, mens i år har vi litt mer erfaring og tør kanskje ta det hakket lenger. Som å faktisk campe i skogen, ikke bare i hagen. 

– Hva er ditt beste ferieminne? 

Her er jeg uenig med meg selv. Det er klart at floridaturen vi tok etter kreftbehandlingen min for to år siden var uforglemmelig og magisk, men det var faktisk bobilferien i fjor sommer også. Vi vokste så utrolig mye på det hele familien. Vi måtte samarbeide, og til og med jeg klarte å kjøre den digre doningen. Det var skikkelig eventyrjakt. Vi stoppet på impuls akkurat der vi ville for å oppleve alt fra klatreparker til jordbærkurver i Valldal. 

– Hvordan skape den ultimate sommerstemningen?

Her tror jeg at det store trikset er å bruke noen få minutter på å maksimere stemningen, uansett hvor man befinner seg. Sommerkvelden heves ganske fort ved å tenne en lykt eller et bål, og ha noen gode pledd for hånden. Se på film utendørs, lage en god drink, og bare nyte at det er sommer. 

Personlig trener Kristine Weber

– Hvilke planer har du for sommeren? 

Mine planer er å være hjemme sammen med mine tre gutter. Vi skal hoppe på trampoline, blåse såpebobler, bade i plaskebasseng, løpe i vannsprederen, grille og gå turer.

Min yngste begynner nok å krabbe rundt den tiden. Da tenker jeg at det blir travle tider. Kanskje får vi til en roadtrip til vestlandet, nærmere bestemt Haugesund. Der er det masse fin natur og flott sommervær.

– Hva er ditt beste ferieminne?

Mitt beste ferieminne som barn er en tur vi hadde til Oberammergau i Tyskland. Vi lånte et lite hus som kunne vært tatt ut fra et eventyr. Der solte oss vi oss og lekte med vann på terrassen. Dessuten fikk storesøsteren min og jeg fikk matchende tyrollerskjørt. Når jeg tenker tilbake så har jeg mange gode minner fra somrene som liten, selv om vi også var mye hjemme.

– Hvordan skape den ultimate sommerstemningen?

For meg, som har barn, er det en veranda med strålende sol, plaskebasseng, vannleker, spreder, god grillmat, utendørs treningsøkter, sommerkjoler og mange ispinner.

Blomster-Finn Finn Schjøll

– Hvilke planer har du for sommeren? 

Sommeren 2021 skal tilbringes hjemme i Åsgårdstrand. Vi tilbragte vinteren på «fjellhytta» i Tønsberg, derfor var det var en egen glede å flytte hjem i palmehelgen.

Nå vil jeg gjøre noen forandringer i hagen. Blant annet skal jeg omdisponere den tidligere beplantingen. Jeg skal også bygge et «tretelt» etter en idé inspirert av Robin Hood. Plantene mine fra 2020 skal jeg gi mest mulig kjærlighet og masse pleie.

– Hva er ditt beste ferieminne?

«Paraplyminnet» er friheten til å ikke tenke på noe som helst. Den øvelsen blir umulig å gjenta. Kroppen og hjernen vet noe annet nå. Med de erfaringene jeg har fra de siste årene, har jeg lært meg å sette pris på situasjoner som jeg ikke hadde notert meg før, og heller ikke hadde erfaring med. Som for eksempel det å bare kunne invitere to grupper bestående av to personer hjem i påsken 2021.

–Hvordan skape den ultimate sommerstemningen?

Det er å arbeide ute. Jeg er så utrolig heldig at jeg evner å hvile i mitt arbeid. Det kommer til å bli mye hvile sommeren 2021, og bedre blir det ikke.

Forfatter og lege Berit Nordstrand

– Hvilke planer har du for sommeren?

Sommerferien i år blir nok preget av at vi fremdeles ønsker å være forsiktige. Vi vil bidra i den store dugnaden det er å holde covidsmitten nede. Når vi er så heldige å ha hytte og båt i idylliske Råkvåg på Fosen i Trøndelag, derfor er det ikke noe problem å feriere lokalt. Der har vi bygget utekjøkken, vi kan fiske, dykke, og høste råvarer både fra sjøen og skogen. Jeg plukker ramsløk og bær, lager nye oppskrifter og storkoser meg med familie og venner. Råkvåg, som med rette kalles «Trøndelags Risør», er en perle med sin godt bevarte bryggerekke fra andre halvdel av 1700-tallet. Vi planlegger å besøke kunstutstillingen på bryggen, og nyte maten på flere lokale restauranter på dager hvor vi vil slippe matlaging selv. Jeg gleder meg til små utflukter med båten vår, til Inderøy med matopplevelser langs «Den Gyldne Omveg», og til Stokkøya og den viden kjente restauranten «Strandbaren». Når man ferierer i Trøndelag kan man få 10 grader og regn, eller 30 grader og sol, så vi må planlegge litt ut ifra «vær og føreforhold». Sist, men ikke minst, gleder jeg meg til å få hjem barna mine, og kunne nyte både late sommerdager og aktiviteter sammen med dem.

– Hva er ditt beste ferieminne? 

Litt vanskelig å rangere ferieminner, men «best» for meg betyr når jeg kjenner meg som lykkeligst. Det er definitivt når vi alle åtte i familien er samlet, enten det er på hytta eller på utenlandsreise. Jeg elsker når været viser seg fra sin beste side og vi kan sette krabbeteiner i Råkvåg, spille kubb på stranden, dekke langbord ute, spise, drikke, skravle og le til langt på natt.

– Hvordan skaper du den ultimate sommerstemningen? 

Den ultimate sommerstemningen skapes når man føler alle kan kose seg. Med storfamilie, slik jeg har, er det viktig å snakke litt om forventninger til ferien for hver enkelt. Da kan man legge til rette slik at alle føler seg sett og ivaretatt med tanke på alles ønsker og behov. Vi tar hensyn til hverandre, og fryder oss sammen over situasjoner vi vil skape for hver enkelt og for hverandre. Det skaper sommerstemning og lykkefølelse for meg.

Tekst: Redaksjonen

Neste artikkel