Hjem » Sommerstemning » I sommer kan du abonnere på et ubegrenset antall enkeltdager med vannscooter
Sponset

Alle som har prøvd vannscooter én gang vil ut på sjøen igjen. Nå kan du tegne et medlemskap som gir et ubegrenset antall bookinger til fast pris.

Det er nesten ingenting som kan måle seg med å sette ut en vannscooter på en varm sommerdag, og suse av gårde over bølgene med vinden i håret.

– Det er en fantastisk følelse av fart og frihet, sier Jeppe Ilstad. Han er daglig leder i Vannscooterutleie.com som holder til i Moss.

Jeppe Ilstad

Daglig leder i Vannscooterutleie.com

– Du kommer raskt av sted og får stor rekkevidde. Vannscooterne våre gjør 55 knop, noe som tilsvarer rundt 100 kilometer i timen. Men det også hyggelig å cruise gjennom trange sund i sakte fart, eller gå i land på en holme du ikke har vært før, forklarer han.

Vannscooterutleie.com har en pool med nye Yamaha-vannscootere som de leier ut for én eller flere dager. Nytt av året er muligheten til å tegne medlemskap, noe som passer for dem som har lyst til å kjøre mye vannscooter i sommer.

Dagsleie, langtidsleie og medlemskap

Hvis du vil leie vannscooter for én enkelt dag koster det 3 000 kroner. Da kan du hente vannscooteren hos Vannscooterutleie.com klokken åtte om morgenen og levere den tilbake senest klokken elleve samme kveld.

– Vannscooteren blir levert på bilhenger. Det er bare å hekte den bakpå bilen og frakte den dit du vil. Da er du klar til å utforske skjærgården, eller besøke andre byer langs kysten. For dem som ønsker langtidsleie over flere dager har vi egne rabattordninger, fortsetter Jeppe.

For de mest ihuga entusiastene er det nå også etablert to medlemskap. Med det ene kan du leie et ubegrenset antall enkeltdager i ukedagene fra mandag til fredag for 16 000 kroner. Det andre alternativet gjelder også i helgene, og koster 26 000 kroner.

– Den eneste forutsetningen er at du i utgangspunktet bare kan ha én booking inne av gangen. Men utover det, kan du totalt ha så mange bookinger du vil gjennom hele 2021-sesongen, sier han.

Vannscooterpool – Medlemskap for leie av vannscootere. Les mer her!

Forsikring, sikkerhet og opplæring

Alle som vil leie vannscooter må ha båtførerbevis. Det er som en sikkerhet for at den som leier har et minimum av kunnskap for å ferdes på sjøen.

– Det er en sikkerhet for alle andre sjøfarende, men også for oss. Det er heller ikke så vanskelig å ta båtførerbevis lenger. Hvis du melder deg på et kveldskurs, har du beviset før kvelden er omme. Alternativt finnes det både kurs og mulighet for å ta båtførerbeviset på nett, sier Jeppe.

Vannscootere er enkle å betjene og lette å kjøre, det trengs ikke mye opplæring for å sette i gang. Likevel får alle som leier en gjennomgang av hvordan vannscooteren fungerer og hva du bør være obs på. For eksempel skal du alltid ha minimum én meter vann under scooteren.

– De som leier vannscooter hos oss har også full ansvarsforsikring. Det betyr at hvis du skal være så uheldig å skade deg selv, eller andre, så er du forsikret. Men hvis du ødelegger selve vannscooteren ved å kjøre på et fjell, eller renner inn på en strand, må du selv bekoste reparasjonene.

Vannscooter på lengre turer

Dagens moderne vannscootere er ikke leketøy man bare bruker noen hundre meter fra land, men har godt med tørr oppbevaringsplass. Derfor egner de seg også for lengre turer:

– Lagringsrommet foran rommer 120 liter, mens plassen bakerst rommer på 50 liter. Det er nok for helgeturer enten du skal bo i friluft og trenger telt, sovepose, klær og mat, eller om du velger å reise til en annen by og ta inn på hotell. Mulighetene er mange og fleksibiliteten stor med vannscooter, sier Jeppe og smiler.

Vannscooterpool – Medlemskap for leie av vannscootere. Les mer her!

Neste artikkel