Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » I sommer er det mulig å overnatte i trærne ved Helgøya Klatrepark
Sponset

Helgøya Klatrepark ligger midt i Mjøsa, og blir stadig mer populær. Karen Helene Sendstad og familien har funnet sin favorittaktivitet: å klatre blant trærne. Nytt av året er at man også kan bo der.

– Det er nok helheten i parken som gjør at vi liker oss så godt der, sier Karen Helene Sendstad.

Hun, mannen Hallgeir og de fem barna deres har blitt så glad i klatreparken at de har årskort. De tilbringer gjerne flere dager hvert år i klatreparken. At de trives så godt er det spesielt tre grunner til:

– Først og fremst er klatringen i parken en aktivitet som hele familien vår syns er utrolig moro. Det å klatre er utfordrende både for hode og kropp. Aldersspennet i familien vår er fra seks til 47 år, og med to tenåringer er det ikke alltid like lett å finne aktiviteter som passer alle. Men det gjør klatringen.

Klatringen i parken en aktivitet som er utrolig moro. Det er utfordrende både for hode og kropp. Foto: Rakel J. Berg

– Det andre er selve klatreparken. Den har en helt fantastisk beliggenhet med flott utsikt over Mjøsa. Du får en utrolig fin opplevelse bare ved å være der.

– Dessuten er alle som jobber i parken veldig hyggelige, hjelpsomme, imøtekommende og flinke til å gi instruksjoner. Vi føler oss alltid velkomne og godt ivaretatt når vi kommer dit, fortsetter hun.

Her kan du reservere plass i parken.

Å telte i trærne

Helgøya Klatrepark ligger i naturskjønne omgivelser på Norges største innlandsøy, Helgøya – midt i Mjøsa. Kjøreturen fra Oslo til klatreparken tar cirka to timer. Fra Lillehammer eller Gjøvik bruker man omlag én time.

Parken frister med ni forskjellige klatreløyper. To av dem er barneløyper som også passer for de minste under seks år. Der er man maks 70 centimeter over bakken, og en voksen kan gå ved siden av mens barna klatrer.

Løypene har fått farger som indikerer vanskelighetsgraden. Det starter med Oransje, og fortsetter med Grønn, Grønn Pluss, Blå, Rød, Svart og Svart Ekstrem.

Parken frister med ni forskjellige klatreløyper med syv forskjellige vanskelighetsgrader. Foto: Rakel J. Berg

I tillegg har parken en zipline som er 430 meter lang, og som dermed er en av Norges lengste zipliner.

Men det slutter ikke der, forklarer Elisabeth Stai som driver parken sammen med ektemannen Bjørn:

– Vi åpnet i 2015, og hvert år har vi utvidet parken med nye tilbud. Nytt av året er muligheten til å overnatte i svevetelt.

Her kan du sovne etter å ha skuet utover Mjøsa, eller tittet opp på stjernehimmelen. Foto: Rakel J. Berg

Før denne sesongen har nemlig parken gått til anskaffelse av såkalte svevetelt som spennes opp mellom trærne og har plass til tre voksne, eller to voksne og to barn.

Fra teltet kan man skue utover Mjøsa, eller titte opp på stjernehimmelen. Komforten i et svevetelt er langt bedre enn i et vanlig telt. Det er tilrettelagt med utedoer rett i nærheten. Spenner man opp teltet nærmere gapahuken er det også tilgang til griller og vann.

Planlegg ditt besøk her!

Godt tilrettelagt

Parken er godt tilrettelagt for folk i alle aldre. Selv om noen besteforeldre kanskje ikke vil klatre selv, kan de likevel være med og se på at barnebarna har det artig. Det koster heller ingenting.

Parken er godt tilrettelagt for folk i alle aldre. Foto: Rakel Berg

– Vi har også tilrettelagt slik at de som kommer hit kan ha med seg sin egen mat. Vi har godt med griller som kan flyttes på, og alle familier får sitt eget bord. Denne sesongen har vi også en ny lavvo med plass til 50 personer. Lavvoen er et fint sted å trekke inn i hvis det skulle bli litt dårlig vær. Den er også utstyrt med en grillpeisovn, tilføyer hun.

De som ikke har med sin egen mat kan kjøpe noe i kiosken eller på tettstedet Tingnes, som ligger rett i nærheten.

Klatreparken åpnet for sesongen i april. I skoleferien holder den åpent alle dager. Det kan være lurt å forhåndsbestille sele og registrere seg på nett før man kommer. Da er man garantert plass.

Veibeskrivelse til Helgøya Klatrepark

Hvis du kommer sørfra

Følg E6 nordover og ta avkjøring nummer 73 hvor det er skiltet til Nes og Brummunddal. Følg videre skilting til Nes og Helgøya Klatrepark.

Hvis du kommer nordfra

Følg E6 og ta av på avkjøring nummer 73 ved Moelv. Her er det skiltet til Stavsjø, kjør deretter mot Tingnes. Følg videre skilting til Helgøya Klatrepark.

Tekst: Tom Backe

Next article