Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » I år går familieferien til Nordvestlandet
Sponset

I år, som i fjor, er det norgesferie som gjelder. Hva med å teste ut familieaktivitetene på Nordvestlandet? Her kan man kose med dyrene på besøksgårder, svinge seg i tretoppene i klatreparker, bade både innendørs og fra en av de mange strendene, og besøke Atlanterhavsparken. Her er forslag til reiserute i storslått natur med moro for hele familien.

Vi har kanskje ikke de store fornøyelsesparkene, men vi har mange spennende, ekte og jordnære opplevelser man kan gjøre sammen hele familien. Vi har moro for alle aldere, uten timelange køer, sier Marit Krekvik, sier Marit Krekvik, markedssjef for reiselivet i Møre og Romsdal.

Hvis man begynner sør i Møre og Romsdal, finner vi besøksgården Hakallegarden i Vanylven. Her kan man bli venn med høna Tante Brun, BukkeLars, Gråtass, hunder, katter, kyr, lure esel, hester, kyllinger, alpakka og rampete griser. Har lillesøster lyst til å ri på hest, kan hun få en rundtur på hesteryggen.

Det er mulighet for overnatting på gården, og har man egen overnattingsplass, kan man ta med både bobil, telt og hengekøye til Hakallecampen.

Hakallegården. Foto: Oddgeir Visnes

Klatring i Geiranger

Knappe fire timers flott biltur fra Hakallegarden, gjennom spektakulær natur, ligger fantastiske Geiranger. Ikke bare har Geiranger flott natur, du kan også svinge deg i tretoppene og nyte den spektakulære naturen fra et fugleperspektiv.

Med gåavstand fra fjorden ligger Naturparken, med Zipline og Via Ferrata. Du kan fly gjennom Unesco-naturen og kjenne på magesuget i det du flyr over Dynamittfossen. Man kan også klatre langs Geirangerelva og balansere på nepalbruer. Dette er en opplevelse for de litt større barna, men mindre barn kan også være med i følge med voksne.

Bading i Valldal

Kjører du videre en drøy time nordover, kommer du til jordbærbygda Valldal. Her ligger den populære badeplassen Muribugen. Stranda er perfekt for små barn med langgrunn sandbunn.

Har man ikke fått nok klatring i Geiranger, eller ble det litt for skummelt for de minste, kan man dra innom Valldal Aktivitetspark. I denne parken er det to løyper som passer godt for de minste barna. Parken har også tre familie-løyper, der den ene er litt enklere enn de to andre. I tillegg er det to mer krevende løyper for de som liker det høyt og luftig.

Valldal Aktivitetspark: Foto: Oddgeir Visnes

Nytt i år er Bagjump med opptil fire meter fritt fall, og en liten sandstrand med badekulp i lekeområdet. Mens du er i Valldall, sjekk også ut årets nyhet, Troll Dungeon – hvis du tør.

Atlanterhavsparken i Ålesund

Ferden går videre til Ålesund, og etter halvannen time, er du fremme. Atlanterhavsparken ligger rett utenfor Ålesund sentrum. Her kan man se fisk og dyr som lever langs kysten vår. Og ja, her er både hai og blekksprut.

Man kan også hilse på de tre sjarmerende oterne Nusse, Muffe og Pia, eller man kan more seg med de rampete pingvinene. I Selbukta, som er Europas største anlegg for sel, bor ni morsomme seler.

Trenger man å slappe av litt, kan man besøke det splitter nye Bybadet midt i Ålesund. Eller, mor og far kan slappe av i terapibadet og i boblebadet, mens barna løper rundt og kjører sklier og koser seg i aktivitetsbassenget. Her er noe for enhver smak.

Gode historier fra Møre og Romsdal. Ta deg tid, opplev mer.

Bading og museum i Molde

Ferden går videre til Rosenes by, nemlig Molde. Få ting slår utsikten med 222 fjelltopper og en vakker fjord med holmer og øyer. Byen har vendt oppmerksomheten mot sjøen, og har fått en helt ny sjøfront og torg, med flotte innslag for barn.

Sjøfronten i Molde. Foto: Line Karlsdatter Fladset

Etter en varm dag i byen, kan det friste med en liten dukkert i havet. Molde har to bystrender, Retiro og Kringstadbukta. Man kan også ta båten over til Hjertøya. Her kan man fiske, dra på piknik, gå langs merkede stier eller bade i sjøen. Er det litt grått vær, eller syns du badetemperaturen er for lav, kan man bade i Moldebadet i stedet, og kanskje teste ut strømkanalen, familiesklien eller spiralsklien.

Sentralt i Molde, ligger bygdemuseet, som er en del av Romsdalsmuseet. Her er det masse aktiviteter for barn gjennom hele sommeren, blant annet levende museum. De fleste husene vil være åpne, og i noen av husene vil du møte guider som forteller historier.

Har man mer energi igjen, finner du den populære klatreparken Høyt og Lavt kun 10 minutter fra sentrum.

Rampestreken

Halvannen times kjøring fra Molde, ligger den etterhvert så kjente Rampestreken. Har du sett på Kompani Lauritzen, har du sikkert latt deg
imponere av kjendis-soldatenes tur opp byfjellet Nesaksla i Åndalsnes. Men ikke la deg skremme. Turen passer både store og små, og legger man inn gode pauser med mat og litt sjokolade, kommer nok hele familien seg til toppen.

Litt lavere i terrenget ligger EvenTURskogen i Åndalsnes. Her kan man gå på skattejakten ute i naturen. Opplevelsen er bygd rundt barneboka og de fantastiske figurene i ”Sagnet om Trollveggen”.

Tingvoll Økopark

Vi beveger oss videre nordover i Møre og Romsda, og er man på disse kanter, kan man ikke la være å dra innom Tingvoll Økopark. Denne parken er en helt unik opplevelsespark, den eneste av sitt slag i hele verden. Her kan hele familien lære om livet i jorda, hvordan maten blir til og
hvordan dyra lever.

Ute er det både kyr og kalver, sauer og lam, geiter, griser, høner og haner med kyllinger, kaniner og av og til hester. Dyrene blir veldig takknemlig for litt mat og kos.

Så er vi ved veis ende. Da er det bare å telle ned til sommer, sol og ferie, og si: God tur!

Les mer om ferie på Nordvestlandet her!

Tekst: Marte Frimand, [email protected]

Next article