Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » Feriekos og aktiviteter for liten og stor
Sponset

Rett utenfor Mandal, i idylliske omgivelser med utsikt utover skjærgården, ligger Tregde ferie. Her kan hele familien kose seg med leilighet på bryggekanten, basseng, båttur, sauna og mange morsomme aktiviteter.

– Vi har utleie av hytter og leiligheter i flere størrelser. Noen ligger på bryggekanten, med god oversikt over bryggen og kort avstand til butikk og restaurant. Noen ligger ved badebassenget og noen ligger i rolige omgivelser oppe i anlegget med utsikt over sjøen, sier Annika Tiemann, markedsansvarlig i Tregde Ferie.

Alle hyttene og leilighetene har god standard, og har egen kjøkkenkrok, dusj og toalett.

– Vi har også en bro som går over veien inne på anlegget, slik at barna kommer seg trygt fra oppe i anlegget og ned til brygga, sier hun.

Alltid noe å finne på

På området er det mange morsomme aktiviteter for hele familien. Minstemann koser seg kanskje i timevis på gravemaskinen i sandkassen på bryggekanten, eller på lekeplassen, mens eldstemann spiller bordtennis med nye ferievenner. Så kan hele familien spille minigolf og kåre sommerens mester. Blir det for varmt, frister det kanskje med et avkjølende bad i bassenget. På Tregde finner du to bassenger, ett rett ved bryggekanten og ett litt lenger oppe i anlegget. Begge steder finnes det ett basseng for voksne og ett for barn.

På bryggekanten ligger Marinaen restaurant og Marinaen café – Pizza & Bakeri. Her kan man kose seg med god mat og kanskje en konsert på kveldstid. I butikken finner du det meste av det du trenger, samt ferske, hjemmebakte bakervarer hver morgen, og et godt utvalg av lokal mat.

Les mer om aktiviteter og Marinaen resurang og café

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ny sauna med sjøutsikt

Mens barna leker og bader, kan det være deilig med en liten pause for mor og far. Hva er vel mer avslappende enn en tur i saunaen? Saunaen er helt ny, og er et resultat av et samarbeid med arkitekturlinja på Skap folkehøgskole.

– Alle elevene på arkitekturlinja skulle lage sin egen skisse av en sauna. Noen elever kom hit til oss, og så på området og mulighetene. Vi valgte å gå for det forslaget som hadde det beste designet og samtidig minst inngrep i naturen, sier Tiemann.

I ettertid har denne eleven blitt tatt opp på en arkitektskole i London, på bakgrunn av sauna-tegningen på Tregde.

Mens barna leker og bader, kan det være deilig med en liten pause for mor og far. Hva er vel mer avslappende enn en tur i saunaen?

Ut på bøljan blå

Er man glad i det våte element, kan man både leie båt på Tregde, eller man kan bli med på en av de mange organiserte turene. Feriesenteret skreddersyr RBB i skjærgården. I tillegg arrangeres det flere fisketurer, og turer til Ryvingen fyr. Kajakk, sup og trøbåter finnes også for leie. For de som liker litt mer fart, kan man bli med på RIB. Egne, erfarne båtførere tar dere med på RIB-kjøring i bølgene.

Les mer om

Mye spennende i nærområdet

Vil man utforske nærområdet, har feriesenteret utleie av elsykler. Det finnes mange fine områder å utforske, både i skogen og langs veiene. Ønsker man byferie, ligger Mandal bare syv minutter unna med bil. I kulturhuset i Mandal er det både kino, kunstutstillinger og bibliotek, og i Lyngdal ligger et badeland. Vil man ha litt mer action, kan man prøve seg på både elverafting, via ferrata og elgsafari, bare 50 minutter unna feriesenteret.

– Her finnes noe for enhver, enten man liker en rolig ferie eller mer aktivitet. Kanskje en blanding er det ideelle, sier Tiemann, og gleder seg til endelig å kunne ta imot feriegjester igjen.

Mandal Foto: Tregde ferie

Tekst: Marte Frimand

Next article