Hjem » Sommerstemning » Familiepark uten stress og mas
Sponset

Fire kilometer utenfor Stavern, ligger Foldvik Familiepark. Her kan hele familien leke og kose seg sammen, og det eksisterer verken stress, tidsklemme, lange køer eller kjøpepress. Når foreldre forlater parken etter en hyggelig dag, skal de ha mer energi enn når de gikk inn i den.

Når klokken nærmer seg halv ti, tusler velkomstkomiteen ned mot parkeringsplassen. Komiteen består av kosete katter som har gledet seg helt siden i går til å møte dagens gjester. Kanskje kommer dere nesten ikke inn i parken en gang, for det er så gøy å leke med kattene. Heldigvis er det mange flere dyr og morsomme aktiviteter for hele familien innenfor portene.

På gårdsområdet, finnes alle slags tradisjonelle gårdsdyr, i tillegg til fire snåle lamaer. Fluffy og Tante Kokos er veldig kosete. Tante Kokos elsker å dele ut kyss, og det er nesten kyssegaranti for dem som har lyst. De søte, rampete geitekillingene er også populære.

Fra hage til familiepark

Da Sigmund vokste opp, hadde de store jordbæråkre med selvplukk på gården. For at barna skulle ha noe å holde på med mens foreldrene var på selvplukk, rigget hans foreldre til med lekeapparater og kanininnhegninger i hagen. Tilbudet ble veldig populært, de hadde etter hvert besøk i hagen til enhver tid. Tilbudet ble derfor flyttet til baksiden av gårdstunet hvor det fortsatte å utvikle seg.

Da Sigmund overtok gården i 1997, oppdaget han fort at dette hadde blitt en så stor utgift at han ikke kunne klare å betjene denne lille parken. Han måtte derfor ta et valg om fremtiden til dette tilbudet og valgte å gi det et løft for å kunne drive tilbudet kommersielt. Foldvik Familiepark var dermed en realitet og har blitt bygget stein på stein i årene etterpå, frem til i dag.

Traktorer og tog

For de minste, er høyhopping og de elektriske traktorene et høydepunkt. Blåtass, broren til Gråtass, står også på tunet. De minste barna elsker å kjøre med Tøffen Tog, og så er Plaskedammen absolutt verdt et besøk. Der er det 30 grader i vannet, og barna kan leke i timevis uten å bli kalde. Maskoten Foffa har teaterforestilling i høysesong. Han er veldig glad i å dele ut klemmer.

– Frister det med mer fart og spenning, må du gå innom Akebakken. Det er kanskje det eneste stedet i Norge der man kan ake om sommeren. I Akeparken ligger også sklien Fallet med Norges største dropp på hele 13,5 meter, sier Helene M. Foldvik, daglig leder.

I Foldvik Familiepark finner du mer enn 40 aktiviteter. Aktivitetene er spredt på store og trygge områder der du gjerne kan gå barbeint! Les mer her!

En ekte edelstensgruve

Det har i mange år gått et sagn om at det skal være en skatt på gården. Da Sigmunds bestefar vokste opp, var det fattige kår. Han lette etter skatten i mange år, men fant den aldri. Da koronaen inntok landet, tok Sigmund en prat med Foffa. Nå kunne det bli krise, og nå skulle de jammen hatt den skatten. De begynte å grave, og plutselig fant de en edelstensgruve.

– Her kan man finne både rubin, safir og larvikitt. Disse steinene kan barna ta med hjem og lage smykker av, sier Helene.

Kan grille egen mat

Man blir sulten av å være i aktivitet. Gratis gassgriller står til utlån, og bord og paviljonger står rundt i parken. Ellers kan man kippe av seg skoene og slenge seg ned på de svære gresslettene.

– Lommeboka skal få ligge langt ned i bagen. Vi skal kun tjene penger på inngangsbilletten, sier Helene, og legger til:

– Vi ønsker å skape gode minner for både gjester, ansatte og dyr. Det gjør vi ved å tilby jordnær og ekte gårdsidyll, uten masse kjas og mas.

Opplev din eventyrdag i Foldvik Familiepark.
Les mer og bestill på foldvik.no.

Av Marte Frimand

Neste artikkel