Hjem » Sommerstemning » Dinosaurene inntar Bjørneparken
Sponset

I fjor kom leopardene, mens denne sommeren har dinosaurene kommet til Bjørneparken i Flå!

– Dette er utrolig gøy! forteller Kees Ekeli engasjert. Han er direktør i Bjørneparken og har ønsket seg en dinosaurutstilling i nesten 20 år. Nå har ønsket hans endelig gått i oppfyllelse.

– Det var en helt annet økosystem i en helt annen tid, med helt andre dyr og helt andre planter. Her kan hele familien få et innblikk i en periode da alt på jorden var veldig annerledes.

Stegosaurus var en stor planteeter som veide nesten 4 tonn, men den hadde et veldig lite hode. Hjernen var ikke større enn en valnøtt. Foto: Bjørneparken.

Velkommen inn i dinosaurenes rike

For 160 millioner år siden var alt mye større, og her kan dere oppleve dinosaurer i 1:1-størrelse. Dere kommer helt nær på de store dinosaurene, som også beveger på seg og lager lyder.

– I makrofaunaen som fantes da, var både planter og dyr mye større enn de er i dag. Det er nesten en mytisk periode som er ekstremt fascinerende, sier Kees.

– Det er som en fabelverden hvor man har tatt noen av dyrene man kjenner i dag, men dratt det helt ut. Det virker ekstremt og overdrevet, men dette er altså basert på den aller nyeste forskningen. Dette er en så realistisk fremstilling av dinosaurene som mulig.

Tyrannosaurus er et av de største rovdyrene som noensinne har levd på jorden. Kjevene var kraftige og hadde rundt 60 knivskarpe tenner som kunne bli opp mot 30 cm lange. Foto: Bjørneparken

For de minste barna er det laget to rides, to dinosaurer de kan ri på. Hvem vil vel ikke ri på en nesten helt ekte dinosaur?

Vil du lære mer om dinosaurer? Opplev vår nye utstilling Dinosauria, en fantastisk utstilling med animatroniske dinosaurer i ekte størrelse! Les mer her!

Spektakulære katter

I fjor kom to amurleoparder til Bjørneparken. Det er et av verdens mest sjeldne dyr, og den leopardarten som er mest truet. Det finnes faktisk bare rundt 100 dyr igjen i naturen, og om man ikke hjelper dem, kommer de til å bli utryddet. Amurleopardene veier rundt 65 kilo, som er 20 ganger større enn en vanlig huskatt!

Brødrene Igor og Zino vokste opp i en dyrepark i Sverige, men nå bor de i det som trolig er verdens største leopardhegn. Her får de leve i en skog på 8 000 kvadratmeter, i et tilnærmet naturlig habitat med stor variasjon i miljøet.

Amurleoparden er et av de mest utrydningstruede kattedyrene i verden. Hvis ikke vi gjør noe for å stoppe det, kan amurleoparden forsvinne fra naturen i løpet av vår generasjon. Foto: Bjørneparken

Bjørneparken legger til rette og har gode forutsetninger for at det skal være godt å være dyr hos dem.

– En glad leopard er en leopard som får fylt behovene for et meningsfullt liv og som utviser normal adferd. I vill tilstand er leoparden et solitært dyr, et dyr som bor for seg selv. Men når det ikke er knapphet på mat, blir det mindre konflikt, og da syns dyrene det er trivelig å være sammen med andre, sier Kees.

– Det skal være fint å være dyr i Bjørneparken.

Bjørneparken er involvert i bevaringsarbeid både i og utenfor parken. Les mer om hva vi gjør for å beskytte dyrelivet her!

Senk skuldrene

I Bjørneparken kommer du tett innpå dyrene, og du kan til og med få være med inn og mate revene.

– Mange blir overrasket over hvor fine revene er. Det at det er vi som går inn til revene og ikke revene som kommer til oss, skaper en helt spesiell stemning, forteller Kees.

Mange av dyrene i Bjørneparken har lyst til å bli kjent med deg. Bli med på revefôring! Da får du bli med dyrepasserne inn i reveskogen og mate dem. Foto: Bjørneparken

Forskningen viser at det å ha et forhold til naturen, gir oss mer respekt for den.

– Her får du møte rovdyr og se at de ikke er ville drapsmaskiner. De kan kommunisere med oss mennesker, de leker og har det gøy, og finner på tull med ungene sine, sier Kees.

– Vi ønsker at familien skal ha en rolig og fin dag sammen. I Bjørneparken er det ikke noe kjøpepress, lite stress, her kan dere gå rolig rundt blant dyrene, og tulle og leke med hverandre. Dette er dagen dere skal nyte og slappe av sammen.

Har du lyst å besøke Bjørneparken i sommer? Book ditt besøk her!

FAKTA

For at det skal være trygt å besøke Bjørneparken i sommer, må alle besøkende over 12 år bruke munnbind innendørs, når man samles for å se på fôringer, og i eventuelle køsituasjoner. Det er satt ut stasjoner med desinfeksjon i hele parken.

Det er også innført antallsbegrensning, og det er kun mulig å kjøpe billetter på forhånd på nett. Vær raskt ute, i fjor var det utsolgt 21 av 30 dager i juli.

Book ditt besøk her!

Tekst: Ingrid Cammermeyer

Neste artikkel