Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » Dette er aktiviteten som hele familien kan gjøre sammen
Sponset

Klatreparker er i skuddet som aldri før. Ikke så rart siden det å klatre gir mestringsfølelse og er en aktivitet hele familien kan gjøre sammen. Men husk å bestille plass i god tid. Da slipper dere å oppleve at det er utsolgt.

– Det beste med å jobbe i Høyt & Lavt er å oppleve hvor fort folk blir komfortable og koser seg med klatringen. Noen av de uerfarne som kommer til oss viser tydelig skepsis til høyder og stiller mange spørsmål i starten. Da er det ekstra gøy å se at de samme menneskene kort tid senere klatrer mellom trærne høyt over bakken med et stort smil om munnen. Det er til å få gåsehud av, sier Ole Kristian Hansejordet, som er markedssjef i Høyt & Lavt.

Den ultimate familieaktiviteten

Den første klatreparken til Høyt & Lavt åpnet i Vestfold i 2009 og ble raskt en suksess. I dag er det totalt 17 parker – fra Kristiansand i sør til Mo i Rana i nord. Dermed er Høyt & Lavt Norges største nettverk av klatreparker.

– Årsaken til suksessen skyldes nok først og fremst at dette er en aktivitet som hele familien kan gjøre sammen. De minste finner like mye fart og spenning i klatreparken som de større barna og ungdommen.

Hos Høyt & Lavt kan dere dele opplevelsene med besteforeldre og gode venner, enten som klatrende eller som støttende bakkemannskap. Parkene våre har alle et veletablert nettverk av fine stier på bakken, slik at du også kan følge med og ta del i opplevelsen uten å klatre.

– Vi får også mange tilbakemeldinger på at klatring styrker fellesskapet og gir mestringsfølelse. Det er verdifullt når familiemedlemmene samarbeider, gir hverandre en håndsrekning eller kanskje noe tips og triks underveis for å forsere ulike hindre. Det er lett å glemme tid og sted hos Høyt & Lavt. Det er fokus på spenningen, oppgavene og mestringen. Opplevelser er best når de deles og kan snakkes om i lang tid etterpå. Da blir det også enkelt å få med hele familien på tur, forklarer han.

Høyt & Lavt er en opptur for hele familien. Book ditt besøk her!

Mangfoldige aktiviteter

Selv om du er litt engstelig for høyder kan du likevel få stort utbytte av en dag i klatreparken, for her finner alle en løype som kan passe. I de laveste løypene kan du klatre en halv meter over bakken, men hvis du ønsker luftigere utfordringer, befinner de aller høyeste løypene seg opp mot 30 meter over bakken.

Zipline er også en helt naturlig del av Høyt & Lavt sine klatreparker:

– Å ta zipline er noe av det nærmeste vi kommer det å fly! Det er spenning, frihetsfølelse og en kribling i kroppen akkurat i det man kaster seg ut i ziplinen, enten den er fem meter eller fem hundre meter lang. Mange av parkene våre har også frittfallelementer vi har gitt navn som «Ørnestupet», «Himmelfallet» eller «Tigerspranget». Dette er det nærmeste du kommer det å hoppe i fallskjerm uten å faktisk gjøre det. Det aller høyeste frittfallet vi har er Himmelfallet i Vestfold. Det er 30 meter høyt og gir et skikkelig magasug, ler Hansejordet.

Gratis adgang for de som ikke vil klatre

Har du lyst til å holde deg på bakken mens du er hos Høyt & Lavt? Da kan du absolutt gjøre det uten å måtte betale inngangsbillett. De som bare vil være med å se på eller nyte en dag ute i frisk luft, betaler ikke for å være i klatreparken. Det er kun de som skal klatre som må kjøpe billett.

Hos Høyt & Lavt kan du også fritt velge om du vil ta med egen mat eller kjøpe noe i parken.

– Vi syns det er mest realt å ta betalt for selve klatreopplevelsen, utstyret du trenger og den opplæringen og instruksjonen som trengs for å komme i gang. De fleste klatreparkene krever booking på nett før du ankommer. I fjor hadde vi flere perioder der det var helt fullt i parkene, særlig i skoleferien. Derfor er det smart å være tidlig ute for å sikre seg billetter, avslutter Hansejordet.

Våre klatreløyper gir deg store naturopplevelser. Book ditt besøk her!

Tekst: Tom Backe

Next article