Skip to main content
Hjem » Sommerstemning » 5 grønne, ukjente norgesperler
Sommerstemning

5 grønne, ukjente norgesperler

Foto:Christine Baglo /visitnorway.com

Reis et sted ikke alle andre drar! Her er noen av Norges litt hemmelige perler som du garantert vil bli overrasket over om du ikke har vært her før.

1. Full fart i Narvik

Narvik er kanskje mest kjent for nordmenn som skimekka, men om sommeren forvandles bakkene til et eldorado for downhill- og terrengsykling. Haik til topps i bakkene – eller bli med en guide på stisykling i noen av landet råeste fjellområder. Liker du deg bedre til fots? Gå Norge på tvers på én dag! Ta toget til svenskegrensen, og følg rallarstien til Romsbaksbotn, der du kan få båthaik tilbake til byen. Krigsmuseet i Narvik er også et must – her kan du lære mer om det dramatiske slaget om Narvik.

2. Ville Varanger

Vil du oppleve noe skikkelig eksotisk? Varanger er som å komme til en annen planet! Kjør den nasjonale turistvegen gjennom rå, dramatiske landskaper i den rødmende midnattssolen og følg den helt ut til fiskeværene Berlevåg og Båtsfjord. Ta med kikkert, for dette er et av verdens beste reisemål for å observere arktiske fugler, blant annet på idylliske Ekkerøy. Opplev de unike småbysamfunnene i Vardø og Vadsø, bli med på kongekrabbesafari og sjekk ut arktisk gatekunst. Du kan også fiske, spille golf, besøke reinsdyr eller ri på tur.

3. Smøla og Veiholmen – midt ute i storhavet

Har du lyst til å kjøre den ekte «Atlanterhavsveien»? Ta turen ut til gulrotøya Smøla, med havørnsafari, dykking, havfiske og golf, og fortsett på et utall små broer, som leder deg helt ut til det superidylliske, lille fiskeværet Veiholmen. Her kan du bo på koselige Olsens pensjonat og «smutte småttan» mellom husene, og ikke minst fiske og padle kajakk i den enorme skjærgården – midt ute i havet.

4. Matskatter langs Den gyldne omvei

Det norske alternativet til Toscana! Trøndelag er Europeisk matregion i 2022 – og hvorfor kan du få smaken av om du kjører verdens koseligste «omvei», rett ved E6 mellom Levanger og Steinkjer! Den gyldne omvei på Inderøya er et overflodshorn av matskatter, gallerier, gårdsbutikker og koselige overnattingssteder, inkludert Kulturhotellet Øyna, som ble kåret til et av verdens aller lekreste, nye hoteller. Bli med på akevitt- eller eplemostsmaking og nyt ostene fra Gangstad Gårdsysteri, som er i verdensklasse. Du kan også ta toget hit (Røra stasjon), cirka to timer fra Trondheim, og sykle halvøya rundt med leid elsykkel.

5. Koselige Fredrikstad

Kanskje ikke det mest ukjente reisemålet, men har du ikke vært her før, kommer du til å si wow! Den stjerneformede Gamlebyen er et av Norges aller koseligste byområder, med brosteinsgater, nisjebutikker, et livlig lørdagsmarked, små puber og koselige spisesteder. Den gratis byferja tar deg på sightseeing langs elva, og du kan hoppe av i nybyen, som også byr på både spennende kunst og mange gode spisesteder ved elven.

Flera hemmalige perser?

Lofoten
Lofoten Foto:Unsplash

Klikk deg inn på www.visitnorway.no for å få tips til ukjente reisemål og -opplevelser fra øyhopping langs kysten til kamelsafari utenfor Hammerfest!

Tekst: Christine Baglo, Editor-in-chief at Visitnorway.com

Next article