Hjem » Snart voksen » Kjære ungdom, kom dere ut og opplev verden!
Sponset

Et annerledes år kan være med å forme deg resten av livet. Hva med å kombinere idrett, kunst eller fritidsaktiviteter med et år på skole i USA eller Canada?

Universal Players Global Norge eller UPG Norge, drives av fire deleiere som alle har enten bodd eller studert i utlandet. Agenturet kommer fra Finland og har eksistert i over 25 år.

–Finland har sendt ungdom mellom 14-18 til USA og Canada i mange år med stor suksess og når vi i Norge startet opp oppdaget vi raskt at dette var et velsmurt maskineri hvor barna får det beste tilbudet, de beste skolene og den beste oppfølgingen.

Trygg og grundig veiledning

Søknadsprosessen foregår hele året, men er du tidlig ute får du mer tid til planlegging og forberedelser, og ikke minst større sjanser for større stipender.

­–Vi bruker god tid på prosessen for å bli kjent med familien og finne riktig skole for barna. Dette er private skoler hvor barna skal bo og det er viktig at det er en god match for både skolen og barna. Mange tar kontakt i begynnelsen av året. Da har vi god tid på oss til å finne riktig skole siden skolestart er i august. sier Caroline Martens Haugen i UPG Norge.

Fokus på trygghet er viktig, og elevene bor på skolen med flere voksne i samme bygning og etasje. Måltider serveres på skolen og helsevesen, rekreasjon og sportsfasiliteter vil være innen gangavstand til skolen.

En unik utvekslingsstudentopplevelse i utlandet

Kombiner idretten og fritidsaktivitetene dine med å studere på en internatskole!

Stipendordninger

Skolene har stipendordninger og jo tidligere ute du er, jo mer penger kan det være å hente. Når UPG Norge blir kjent med eleven og familien utarbeides et budsjett. Finland sitter med mye av kontakten med skolene og med det administrative.

–Vi hjelper skolene med å finne de riktige elevene og familiene med å finne den rette skolen og er godt vant med å jobbe med ulike budsjetter. Vi søker om stipender direkte fra skolene og familien kan også søke stipend fra Lånekassen (om utvekslingsåret er VGS2).

Skole kombinert med idrett eller hobby

Unikt for UPG Norge er at de ønsker å inspirere unge til å fordype seg i sin passion enten det er sport eller hobby.

–I Norge er det mest fokus på idrett etter skoletid, mens vi har over 240 skoler i systemet som kan tilby fordypning i alt fra fotball, tennis, dans, cheerleeding, golf, alpint, kunst eller musikk og mye mer. Har du ikke noe spesielt du brenner for, så er det også helt greit, vi finner allikevel en skole som matcher.

Caroline har selv gått på skole i utlandet og kan ikke få fullrost opplevelsen nok.

–Jeg gikk på High School i Sør-Afrika i 9.klasse og (Universitet i USA). High School var en kulturell bombe med skoleuniform, nytt språk og ny kultur, men jeg ville aldri vært det foruten. Det å komme seg ut og oppleve verden før man er ferdig formet er uvurderlig avslutter hun.

En unik mulighet i utlandet for studenter mellom 14-18 år!

Av Cathrine Naglestad

Neste artikkel