Skip to main content
Hjem » Snart voksen » – Fikk min første jobb i byggebransjen da jeg var 14 år
Sponset

Sigurd Ramstad var 14 år da han fikk sin første jobb i byggebransjen som helge- og ferieansatt hos tidligere Bygger´n i Sigdal. Nå har han blitt 38 år og er salgsingeniør hos Splitkon.

Sigurd er riktignok ganske fersk hos oss i Splitkon. Han startet i jobben i mars. Før dette har han også hatt jobber med treverk i fokus, blant annet innen elementproduksjon.

Men hva gjør egentlig en salgsingeniør hos Splitkon?

Sigurd forteller:

– Jeg følger med i markedet og identifiserer nye mulige samarbeidspartnere, kunder og konsepter. Utarbeidelse og oppfølging av anbuds- og tilbudsdokumenter for prosjektsalg er også en viktig del av hverdagen min, i tillegg til kalkulasjon av prosjekter. Oppsummert består altså en vanlig arbeidsdag av kalkulasjon av mottatte forespørsler, utarbeidelse av tilbud og kundeoppfølging.

Hva er det beste med å jobbe i treindustrien?

– Det beste med å jobbe i treindustrien, og hos Splitkon, er at vi jobber med et fremtidsrettet produkt som kan bidra til et bedre klima. Når vi vet at betong og stål står for cirka 15 prosent av det globale CO2-utslippet i verden, er det spennende å jobbe med produkter som i stedet kan bidra til å redusere CO2-utslippet i byggebransjen, som igjen gir oss alle en bedre planet å bo på, sier Sigurd.

Sigurd Ramstad

Salgsingeniør, Splitkon

– På høy tid at Norge meldte seg på

Som opprinnelig sigdøling er Sigurd oppvokst i nabokommunen til Modum, hvor Splitkon holder til. Han kjente derfor godt til Splitkon da han valgte å søke jobb her. I tillegg var han, som erfaren og selvutnevnt «treskalle», godt opplyst om Splitkons rolle i den norske treindustrien.

– Jeg mener Splitkon er å regne som en pioner i norsk byggebransje, da det er investert stort for å etablere en av verdens største enkeltstående massivtrefabrikker. Det var på høy tid at Norge meldte seg på som en stor aktør innen massivtreproduksjon, slik at storskalaproduksjon av massivtre kan foregå her til lands. Norge er jo en skogbruksnasjon som selvfølgelig ikke skal være avhengig av importert massivtre fra Europa, sier Sigurd.

Massivtre fra Splitkon

Massivtre fra Splitkon lages kun med PEFC-sertifisert trelast fra norsk skog. Dette gir den høyeste kvaliteten – tilpasset nordiske forhold.

Markedet ønsker seg mer bærekraftige løsninger

Salgsingeniøren tror bestemt at markedet er mer enn klare for mer bærekraftige løsninger, slik som massivtre og limtre fra Splitkon.

– Markedet har i de siste årene virkelig fått øynene opp for bruk av massivtre i alle typer konstruksjoner. Dette kommer nok av større fokus på bærekraft, miljø og miljøsertifiseringer, de mange bruksområdene til massivtre, økt kunnskap om produktene og ikke minst de positive effektene på inneklima. Eiendomsutviklere bygger stadig oftere bygg med bruk av massivtre, siden potensielle kjøpere eller leietakere setter krav om bærekraftige og miljøsertifiserte prosjekter, forteller Sigurd.

Han tror også at måten Splitkon jobber for å levere de beste løsningene ovenfor sine kunder, er avgjørende for den gode etterspørselen etter våre produkter.

– Sammen med våre samarbeidspartnere på prosjektering, søker vi til enhver tid etter optimaliseringer som gjør at byggverkene blir bedre og mer effektive, forsikrer Sigurd.

Vi i Splitkon er veldig glade for at vi har fått en så engasjert og kunnskapsrik salgsingeniør med på laget!

Ledige stillinger

Verdens største massivtrefabrikk fra 2019, utvider stadig staben. Har du relevant teknisk bakgrunn, ingeniør eller fagbrev eller bare har et stort ønske om å jobbe med bærekraftig byggeri og utvikling?

– Vi vil gjerne komme i kontakt med deg

Next article