Skip to main content
Hjem » Snart voksen » Ble vekter på folkehøgskolen
Sponset

Mika hadde lenge hatt en drøm om å bli politi, men å komme inn på politihøgskolen for en 19-åring er ikke det enkleste i verden.

Tre fluer i en smekk

Etter VGS var Mika Raaen fra Malvik litt i villrede. Han drømte om å bli politi, men visste at det nesten er umulig å komme inn på politihøgskolen for en 19-åring. Han hadde hørt av venner at folkehøgskole var veldig bra. Mika vurderte derfor dette som en mulighet, mens et annet alternativ var å prøve å finne seg en jobb innen sikkerhetsbransjen.

Så oppdaget Mika tilbudet som gjorde at han kunne slå tre fluer i en smekk i løpet av 1 år:

  1. Gjøre det lettere å komme inn på politihøgskolen
  2. Skaffe seg en alternativ yrkesutdanning
  3. Begge deler som en del av folkehøgskole, noe som også ville gi ham to tilleggspoeng

Fra Malvik til Florida

Fredly folkehøgskole ligger i Skaun kommune, tre mil sørvest for Trondheim. Malvik ligger to mil øst for Trondheim. Mika visste at de fleste som går folkehøgskole drar ganske langt vekk. Men for ham var tilbudet det viktigste, og han bestemte seg for å søke på Fredly på linja «Security».

Etter ett år var Mika ferdig utdannet vekter, hadde fått godt innblikk i politiyrket, og forstod hvorfor mange skryter så veldig av folkehøgskole.

– Vi fikk undervisning i politi-fag fra Marit, en tidligere politi. Nokas sørget for vekterutdanningen, og sammen med lærerne Torgrim og Ola tok de oss med på flere spennende praksisoppdrag. Vi dro også på studietur til Florida i USA der vi blant annet rappellerte med SWAT-team, møtte amerikansk politi, hadde CC-trening og dro på alligatorsafari, sier Mika.

Security: Ikke bare sikkerhet

Det ligger i navnet at linja «Security» har mye fokus på sikkerhet. I tillegg til politi- og vekteryrket får du innblikk i hvordan det er å jobbe innen toller-, brann- og fengselsvesenet.

Men folkehøgskole er mye mer: Idrett, turer, valgfag, fellesfag, elevkvelder, fritidsaktiviteter, mat, venner og så videre. Og på Fredly toppes det hele med en felles avslutningstur til Hellas på slutten av skoleåret!

Forberedt på fremtiden

Mottoet til Fredly er «Året som forandrer». Mika syns også han har forandret seg.  

– Jeg er ikke i tvil. Du utvikler deg psykisk og fysisk, lærer utrolig mye om deg selv, og er omgitt av fantastiske folk hele døgnet. Og vil du bli vekter eller politi: Gå inn på www.fredly.fhs.no og søk!

Av Olav Arntsen

Next article