Skip to main content
Hjem » Smart sparing » VELUX’ guide til energieffektivisering
Sponset

VELUX har en lang historie med å forvandle hjem med naturlig lys og frisk luft. Med økende energikostnader er det viktigere enn noen gang å forbedre energieffektiviteten i hjemmene våre.

Det er mange gode grunner til å gjøre hjemmet mer energieffektivt, fra å redusere energiforbruket og spare penger til å redusere karbonavtrykket. Det gir også boligen et mer behagelig inneklima, fordi det er bedre rustet til både å holde varmen om vinteren og holde seg kjølig når sommertemperaturene stiger.

Tre grep for store resultater

Det er mye man kan gjøre fra store steg som å etterisolere og bytte ut vinduer, til små vaneendringer som reduserer energiforbruket. Vi har alle hørt rådene om å endre lyspærer til LED, kutte ut tørketrommelen og bruke mindre tid i dusjen. Men har du tenkt på den femte fasaden – taket?

1. Bytt ut gamle takvinduer

Mye innovasjon og teknologi har blitt brukt på produktene til VELUX opp gjennom årene! Moderne VELUX takvinduer har opptil tre ganger så høy termisk ytelse som gamle – med konstruksjon utviklet for nordiske forhold og 3-lags lavenergiglass. De har også blitt designet med slankere profiler som betyr at de slipper inn enda mer dagslys når du bytter ut et gammelt takvindu i samme størrelse – det er en vinn-vinn!

2. Hold det kjølig

Vi har fått varmere somre og det er derfor viktigere enn før å kunne holde hjemmene våre kjølige – ikke bare varme. Å slå på vifter eller klimaanlegg kan raskt få energiregningen til å skyte i været, så enkle tiltak som å lukke gardiner, persienner og markiser på varme dager kan bidra til å holde temperaturen nede.

Hvis du velger å sette inn et VELUX takvindu, kan du holde hjemmet enda kjøligere ved å legge til en VELUX screen eller rulleskodde. VELUX screen reduserer varmen fra solens stråler før de treffer ruten din, og er laget av gjennomsiktig stoff, slik at du kan slippe lyset inn og se ut – men fortsatt stenge varmen ute.

For enda mer varmebeskyttelse, velg en VELUX mørkleggende screen eller rulleskodde, som vil forhindre at rommet ditt blir for varmt om sommeren, og samtidig mørklegger for en god natts søvn.

3. Bli smart

Smarthusløsninger kan hjelpe med å overvåke energibruk og opprettholde et sunt inneklima. Om man likevel skal bytte ut takvinduene – hvorfor ikke gjøre dem fjernbetjente? Vi lufter faktisk ut dobbelt så mye med automatiserte løsninger, enn om vi skal huske på det selv. Korte perioder med utlufting vil ikke redusere varmen innvendig vinterstid – varmen sitter allerede i vegger, tak og møbler, hvor frisk luft kun vil komplimentere varmen og bidra til et sunt hjem – også om sommeren, selv om det er stekhett ute.

VELUX ACTIVE with Netatmo er et lettmontert system for inneklimakontroll, som kobler sammen VELUX takvinduer, og innvendig og utvendig solskjerming. Den har en brukervennlig smarttelefon-app som lar deg kontrollere hjemmets inneklima fra hvor som helst. Den smarte sensoren overvåker temperatur, luftfuktighet og CO2-nivåer, og betjener automatisk de tilkoblede produktene dine når nivåene er enten for høye eller for lave, fra vinduer som åpnes for å slippe inn frisk luft til å lukke solskjermingen på slutten av dagen.

VELUX rådgivningstjeneste

Har du spørsmål om montering eller utskifting av takvinduer? Ta kontakt med VELUX rådgivningstjenesten – det er kostnadsfritt.

Next article