Hjem » Smart sparing » Slik sparer du penger på strømregningen
Sponset

Mangler du oversikt over hvor mye strøm du bruker, og hva den koster? Eller ønsker du å spare strøm og penger med et smartere forbruk? Da bør du ta i bruk Fjordkraft-appen.

Fjordkraft-appen gir deg den innsikten og de verktøyene du trenger for å flytte strømforbruket til tider da strømmen er rimeligst, eller til å spare strømkostnader. Appen er derfor et effektivt hjelpemiddel hvis du vil sitte igjen med litt mer penger til andre ting, sier Markus By som er produkteier for Fjordkraft-appen.

Markus By

Produkteier for Fjordkraft-appen

By trekker særlig fram smartladingsfunksjonen for elbiler som svært mange av de over 400 000 app-brukerne benytter appen til i dag. Løsningen er enkel å ta i bruk. Dersom du kobler opp elbilen din i appen, kan du styre ladingen til de rimeligste timene.

– Du huker bare av at du vil smartlade og dermed tilpasser appen hvor mye strøm du trenger for å lade bilen din. Den finner også frem til de rimeligste timene i forhold til det tidspunktet du vil at bilen skal være klar. Du får fulladet bil til det tidspunktet du ønsker og på den rimeligste måten. Å sette lading av elbil i system, er nok der det er mest penger å spare for en husholdning siden det trekker så mye strøm, tilføyer han.

Spotprisvarsel på telefonen

Appen kan settes opp til å sende deg et pushvarsel som viser morgendagens priser, når det billigst, når det er dyrest og hva gjennomsnittsprisen blir. Du kan også se på spotprisgrafen og bruke den til å planlegge når du for eksempel kan sette i gang vaskemaskinen.

Oversikt over strømforbruk og nettleie

I appen kan man også gå inn å se forbruket time for time. Hvis du også bruker en såkalt pulsmåler, som er koblet til strømmåleren, kan du også få sanntidsmåling av hva forbruket er akkurat nå.

– Med pulsmåler kan du også legge inn automatisk varsling dersom du bruker så mye strøm samtidig at du står i fare for å gå opp et kapasitetsledd på nettleien. Det er lurt å følge med på strømtoppene siden det er de som bestemmer nettleien. Enkelt forklart betaler man nettleie for det høyeste gjennomsnittlige strømforbruket man har i noen bestemte perioder, derfor er det smartere å holde et lavere jevnt nivå enn å ha mange dyre topper i forbruket, forklarer By.

I appen kan du også få oversikt over strømkostnaden hittil i måneden og hvordan det er fordelt på strøm og nettleie. Hvis du kvalifiserer for strømstøtte, så vises også strømstøttebeløpet og trekkes fra. I tillegg gir appen et estimat over hva kostnaden for hele måneden kommer til å bli.

– Appen inneholder mange nyttige verktøy for den som vil planlegge hverdagsøkonomien sin og være forberedt på de regningene som kommer, avslutter Markus By.

En smart app som gir deg enkel oversikt

Mer enn 400 000 har allerede tatt i bruk Fjordkraft-appen. Benytt deg av alle fordelene dine, sjekk strømforbruket og følg med på spotprisen. 

Av Tom Backe

Neste artikkel