Skip to main content
Hjem » Smart sparing » Slik kan depositumsgaranti styrke din evne til å spare
Sponset

Den 31. oktober er verdens sparedag. I den forbindelse kan det være verdt å se nærmere på ulike strategier for sparing. Bruk av depositumsgaranti, istedenfor innskudd til en depositumskonto, kan ifølge ekspertene være en måte å frigjøre kapital til sparing.

Å spare penger i en tid med økende utgifter, kan være en krevende øvelse.

Men heldigvis finnes det verktøy og løsninger som kan gjøre sparingen litt enklere og mer tilgjengelig for hvermannsen.

Bruk av depositumsgaranti som et sparefremmende tiltak

Når man tenker på sparing, er nok ikke depositum ved leie av bolig det første man tenker gir et positivt bidrag til smart investering. Til det er renten på innskuddet altfor lavt. Men her ligger det faktisk en skjult mulighet for mange.

Tradisjonelt sett har leietakere vært nødt til å sette til side en stor sum penger på en depositumskonto som sikkerhet for betaling av fremtidige husleier og som sikkerhet for skade på utleieobjektet forårsaket av leietaker.

Hvis det å fremskaffe depositumsbeløpet betyr at man må benytte seg av et dyrt forbrukslån eller kredittkort, blir regnestykket betydelig verre. Da får man en høy lånerente på et relativt stort beløp som blir låst på en konto til en meget lav rente.

En alternativ løsning, som har eksistert i flere år og som har hatt økt popularitet i den senere tid, er depositumsgaranti.

Söderberg & Partners, en aktør som har tilbudt depositumsgaranti i det norske leiemarkedet siden 2010, påpeker flere fordeler med denne løsningen.

– Istedenfor å binde opp en stor sum penger, betaler leietakeren en engangskostnad. Denne garantien gir samme sikkerhet som en tradisjonell depositumskonto, men gir leietakeren en større økonomisk frihet til å spare de pengene de ellers måtte benyttet til depositum på andre mer lønnsomme spareformer. Som eksempelvis boligspar.

Depositumsgaranti

Depositumsgaranti er et enklere alternativ til den tradisjonelle depositumskontoen. Vi har levert garantien i det norske markedet siden 2010 og sikrer over 20 000 leieforhold.

Truls Bech Flåskjer – Ett godt eksempel

En som kan skrive under på at depositumsgaranti kan være en smart løsning, er Truls Bech Flåskjer.

Truls Bech Flåskjer. Foto: Privat

Da han flyttet sammen med samboeren sin, benyttet de seg av depositumsgaranti fremfor en depositumskonto, og brukte heller sparepengene til innskudd i egen bolig.

Som han selv sier:

– Min samboer og jeg valgte å benytte oss av depositumsgaranti i den perioden vi var leietakere, for å unngå å låse kapital. Dette resulterte i at vi kunne investere pengene i å kjøpe en bolig med overtagelse året etter, sier han.

– Ved første øyekast var jeg litt skeptisk til depositumsgaranti, men når jeg oppdaget at det var mange utleiere som tilbød dette som et alternativ til depositumskonto, og vi forstod at depositumsgaranti er like trygt som å benytte seg av som depositumskonto så valgte vi denne løsningen, sier han videre.

At depositumsgaranti er like trygt som depositumskonto er noe Maria Wentzel, Key Account Manager hos Söderberg & Partners, kan bekrefte.

– Produktet er like trygt som en depositumskonto og er et godt alternativ som sikkerhetstillelse for private leieforhold. Depositumsgaranti er også regulert av Husleieloven på samme måte som en depositumskonto, sier hun.

Maria Wentzel

Key Account Manager Söderberg & Partners

– Profesjonelle utleiere har benyttet seg av depositumsgaranti i flere år, og for dette markedet har det stor betydning å kunne tilby leietakere en alternativ sikkerhetstillelse, sier Maria Wentzel hos Söderberg & Partners avslutningsvis.

Som man her ser, så trenger ikke alle sparestrategier alltid å være så tradisjonelle eller åpenbare. Det viser seg ofte at mulighetene kan ligge der man minst venter det.

Söderberg & Partners har levert og distribuert Depositumsgaranti i det norske leiemarkedet siden 2010, og sikrer i dag over 20 000 leieforhold.

De er en seriøs og trygg aktør som kjenner produktet og markedet godt. På sine nettsider har de utviklet en egen bestillingsløsning for depositumsgaranti, hvor leietaker enkelt kan bestille opp og betale for garantien.

Les mer på soderbergpartners.no

Av Oddvar Meyer

Next article