Hjem » Smart sparing » Folkefinansiering: Alternativ investering i eiendom
Sponset

Folkefinansiering er i vinden. I fjor ble over to milliarder kroner investert på denne måten, og spesielt eiendom er populært. Et kjent marked med kort investeringshorisont og god avkastning frister mange.

At nesten tre fjerdedeler av folkefinansieringen i Norge går til eiendomsinvesteringer, er ikke overraskende. Nordmenn har tradisjon for å investere i eiendom og har erfart at det er penger å tjene her. Vår appetitt for eiendom ser heller ikke ut til å ha blitt særlig påvirket av at verden de siste årene har sett børskrakk, finanskriser, pandemi og krig.

Tradisjonelt har det vært to muligheter om du ville investere i eiendom: Enten kjøpte du en utleiebolig, eller så kjøpte du et oppussingsobjekt som du senere solgte med gevinst.

Invester til en fast, høy rente

Med folkefinansiering får du den samme eksponeringen mot eiendomsmarkedet, uten at du er nødt til å ta opp lån, være hobbysnekker, eller bruke kveldene som vaktmester for leietakerne. Det er en attraktiv investeringsmulighet, og noen finner det ekstra givende å kunne bidra til vekst i lønnsomme selskaper, der de kan støtte prosjekter og selskaper de tror på.

Lånebasert folkefinansiering kalles det når det hentes kapital fra folk som låner ut pengene sine. Det avtales ofte en fast rentesats som motytelse for lånet, en god del høyere enn hva som tilbys på høyrentekonto i bank. Det er denne formen for folkefinansiering vi i Aevi Eiendom bruker.

Kostnadseffektiv investeringsform

Vi henter egenkapital og lån fra privatpersoner og bedrifter for å finansiere våre eiendomsprosjekter. Flere mindre långivere (investorer) går altså sammen om å finansiere deler av driften i Aevi Eiendom gjennom lån. Hos oss går kapitalen rett i arbeid, uten fordyrende mellomledd. Enkelt forklart har vi fjernet bankens fortjeneste og gitt den til långiverne våre slik at de kan få den avkastningen de fortjener.

Investerer du i Aevi Eiendom, tilbys du en fast og konkurransedyktig årlig rente på åtte prosent. Renten utbetales månedlig gjennom lånets løpetid på to år. Hos oss trenger du ikke være vaktmester, eller jobbe for å skaffe gode leietakere. Du kan leve som før, og glede deg over å få avkastningen månedlig utbetalt til din konto.

Det hele ser slik ut: Låner du oss en million kroner, får du 6 666 kroner utbetalt i rente hver måned. Det er ingen x-faktorer eller vedlikeholdsutgifter å forholde seg til, men du må betale skatt på renteinntekten. Millionen du lånte oss får du tilbake i sin helhet etter endt løpetid på to år.

Få avkastningen pengene dine fortjener

La pengene dine vokse med 8 prosent årlig fast rente

Kundehistorie: Så etter god rente og faste utbetalinger

Eivind Hellstenius har vært långiver til Aevi Eiendom siden 2018.

– Jeg valgte å investere i Aevi Eiendom fordi jeg har tillit til konseptet, samt daglig leder Karianne Falch Tobiassen, som jeg er blitt kjent med gjennom tidligere investeringer. Hittil har Aevi holdt det de har lovet, forteller Hellstenius, som opplever at selskapet er solid.

– Oppfølgingen jeg får er god. Det er lett å få tak i dem hvis jeg har spørsmål, og jeg får alltid svar når jeg spør. De gir et godt inntrykk. I tillegg kommer den gode renten og de faste utbetalingene, som selvfølgelig er den viktigste forutsetningen for investeringen, sier han videre.

Til andre som vil ha bedre avkastning på pengene sine, anbefaler han å ta kontakt med Aevi for å lære mer om hvordan det hele fungerer.

– Risiko må hver enkelt vurdere for seg. Dette er en forholdsvis ny måte å gjøre ting på, men du får god rente, og min erfaring så langt er meget god, avslutter han.

Av Kari Lingsom

Neste artikkel