Skip to main content
Hjem » Smart sparing » Appen som hjelper deg å spare penger og skaffe oversikt når du skal pusse opp
oppussing

Appen som hjelper deg å spare penger og skaffe oversikt når du skal pusse opp

«Lista» er navnet på en ny oppussingsapp som både gir deg kostnadsoverslag og et estimat over hvor lang tid du vil bruke på oppussingen – før du setter i gang.

– Selv har jeg pusset opp to boliger. Da jeg pusset opp den første erfarte jeg at det både ble dyrere og at det tok mye lenger tid enn jeg hadde regnet med. Da jeg skulle pusse opp den andre boligen regnet jeg med at jeg hadde opparbeidet så mye erfaring at prosjektet skulle bli bedre, men da jeg gikk i gang skjedde akkurat det samme på nytt, sier Emil Grønmo som er en av grunnleggerne av oppussingsappen Lista.

Emil Grønmo

En av grunnleggerne av oppussingsappen Lista

Han tror at kompleksiteten i oppussingsprosjekter er den primære årsaken til at oppussingsprosjekter ofte blir dyrere og tar lengre tid. Derfor ønsket han å lage et digitalt planleggingsverktøy for å hjelpe oss gjennom prosessen.

Genialt enkelt

Enkelt forklart starter du med å legge inn målene på det rommet du skal pusse opp og huker av hvilke oppgaver som skal gjøres, enten det er å male en vegg eller bytte parkett. Deretter gir appen deg et overslag over hvor mye det kommer til å koste og hvor lang tid det vil ta å gjøre jobben. Appen lager også et forslag til materiell- og utstyrsliste, der du kan fjerne de tingene du eventuelt ikke trenger. Hvis du også legger inn en ønsket sluttdato for når prosjektet skal være ferdig, så vil appen regne ut omtrent hvor mange timer du må jobbe hver dag for å rekke tidsfristen du har satt. 

– Det er smart å få en oversikt over den tiden du må bruke hver dag siden oppussing kommer som en tilleggsoppgave til alt annet vi skal gjøre, og for de fleste er tiden ganske knapp, understreker Grønmo.

En mer behagelig opplevelse for alle som pusser opp

Siden appen hjelper til å skaffe oversikt over kostnadene blir det også lettere å foreta de riktige valgene ut fra din egen økonomi før du setter i gang, og da blir det færre negative overraskelser.

– Man vil jo gjerne gjøre ting så fint som mulig, og da er det fort gjort å bruke penger over evne hvis du ikke planlegger godt. Appen hjelper deg ikke bare med å spare penger, men den vil også gjøre oppussingsprosessen mer behagelig, forteller han.

Kjøp og selg overskuddsmateriale

I Lista-appen vil det også bli etablert en markedsplass der du kan kjøpe eller selge overskuddsmaterialer eller leie og leie ut verktøy, noe som både er bra for miljø og lommebok.

– Tilbakemeldingene på appen er gode. Det beste av alt er at appen er gratis, derfor er det bare å laste ned og sette i gang, avslutter Emil Grønmo.

Appen Lista hjelper deg med planlegging, utføring og sluttføring av prosjektet ditt.

Les mer på listapp.no

Av Tom Backe

Next article