Skip to main content
Hjem » Skandinavisk design » Vær leken, og tenk litt utenfor juleboksen
Skandinavisk design

Vær leken, og tenk litt utenfor juleboksen

borddekkning, stelton
borddekkning, stelton

Camilla Berntsen, eier og kreativ leder i Milla Boutique, gir sine tips til hvordan å dekke bordet til julesesongen.

Mens julesesongen ringer inn med stormskritt, kan det være lurt å allerede nå tenke på hvordan festlighetene skal feires. Feirer du julen på hytta, i herskapshuset, barndomshjemmet, eller i leiligheten, råder Camilla Berntsen deg til å være leken, trekke inspirasjonen fra naturen og holde deg til noen få tommelfingerregler.

1. Jeg er veldig opptatt av farger, og jeg synes det er smart å holde seg til en palett med maksimalt fire farger, og ikke gå «helt crazy» på oppdekking av julebordet. Det er mye lettere å binde alt sammen, og gjøre et konsept ut av bordet med komplementære farger. Personlig er jeg veldig glad i jordtoner, og farger som grønn, grå, brun, sort og beige.

2. Jeg synes det også er veldig fint med forskjellige teksturer på bordet, og at du bruker noen myke tekstiler sammen med for eksempel keramikk, metall, steiner og ikke minst naturmaterialer. Jeg er veldig glad i å dra elementer fra naturen inn i huset, men også til et dekket bord.

3. Jeg tror det er viktig å tørre å være leken. Ikke alt behøver å være kjøkken- og matrelatert. Dekk opp med ting som ikke er innenfor normen. Jeg synes det er morsomt med et bord som er dekket med interessante ting, som ikke nødvendigvis er så rent og pent for det blotte øyet. Personlig stil er alltid kult.

Konseptbutikken på Aker Brygge har gjennom sine elleve år i drift skapt seg et godt renommé, og byr på et bredt sortiment av ulike interiør-artikler, designmøbler og livstils-tilbehør, samt Oslos eneste YellowKorner galleri i andre etasje hvor du kan kjøpe urban fotokunst fra både kjente og ukjente fotografer.

Bordene

Det maskuline
Grått marmorbord og skinnstoler fra Gubi gir et røft og maskulint bakteppe for oppdekking. Vi har dekorert tallerkenene med grønne kvister, og med vakre julekuler i velur – perfekt kontrast mot alle de harde materialene. Rustfritt stål og messing på glassene som gir en fin kontrast mot keramikken. Produkter vist på bildet kommer fra serien Foster fra Stelton: Vinglass, vannglass og karaffel i rustfritt stål. På bordet står også «Pinch» salt- og pepperskåler i sølv fra Arven.

Produktene på bordet finner du på millaboutique.no, stelton.com og arven.no

Det rustikke
Mange feirer julen på hytta, og derfor der dette bordet dekket med rustikke elementer. Her har vi trukket naturen inn med håndplukkede grankvister kombinert med sorte lin-servietter og tretallerkener som passer perfekt til julemiddagen. Alle de ulike naturlige elementene gjør det perfekte julebordet på hytta!

Produktene på bordet finner du på millaboutique.no. Den fine engelen finner du på stelton.com

Det herskapelige
En mer feminin look, men fortsatt mørke toner med fokus på organiske former. Her har vi valgt å bruke sort, hvitt, krystall, og krom for en mer glamorøs look. De sølvfargede julekulene er med på å skape julestemningen. Glassene i fasettskåret rustfritt stål og krystall gir et herskapelig utrykk, og passer perfekt med bestikket i serien «Måne» fra Arven. Bordet har blitt dekorert med to «Liv» jubileumslysestake fra Arven. Lysestaken er designet av en av Norges mest anerkjente designere Andreas Engesvik og kommer i et limited edition opplag på 150 stk. Alle lysestakene er nummerert og signert av designeren.

Next article