Hjem » Skandinavisk design » Frisk opp den lille sorte med smykker
mote

Frisk opp den lille sorte med smykker

Frisk opp den lille sorte
Frisk opp den lille sorte
STORE ØREDOBBER: Med varme klær er det litt vanskeligere å pynte seg med smykker i halsgropen og på armene, men da er Rosendahls tips å pynte opp antrekket med noen store øredobber.

Et ellers kjedelig antrekk kan bli både stilig og spennende med de rette smykkene. Akkurat nå er det store smykker som gjelder.

Smykketrendene endrer seg i takt med motebildet for øvrig, og etter noen år med små, litt rocka smykker, er det nå tid for å slå seg litt mer løs.

– Nå kan du gjerne velge litt prangende smykker, og du finner dem i alle farger og fasonger. Du kan velge mellom smykker i alle metaller – med stener, krystaller, perler og i farget emalje, sier blogger Annabel Rosendahl.

Sølv eller gull

Kort sagt er alt lov, og Rosendahl oppfordrer alle til å leke seg med smykkene og ha det gøy.

– Når det gjelder valg av farge på metall, anbefaler jeg å ikke bare se på moten, men også hva du kler. Sølv virker gjerne litt råere og tøffere, mens gull er mer klassisk og pyntet. Se hva som passer til din stil, men også hva som passer til hudtonen din, sier hun.

Hennes inntrykk er at yngre kvinner gjerne velger sølvfargede smykker, mens voksne kvinner oftere bruker smykker i gull.

– Dette kommer muligens av at sølv er et billigere metall enn gull, og at det derfor har vært lettere å ta seg råd til, men nå trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe verken ekte sølv eller gull. Det er mange flotte smykker i sølv- og gullfarget metall å velge mellom, sier hun.

Bruk farger

Rosendahl forteller at smykketrendene her i Skandinavia skiller seg en del fra andre land i Europa, og hun tror det kalde været er med på å skape disse forskjellene. Med varme klær er det litt vanskeligere å pynte seg med smykker i halsgropen og på armene.

– I Sør-Europa går de barkledde større deler av året, og da blir smykker mer synlige enn når man går med høyhalset genser. Det er imidlertid ikke noe i veien for å for eksempel pynte opp antrekket med noen store øredobber. De syns uansett hva slags klær du går med, sier hun.

Hun anbefaler også at du er litt vågal når du pynter deg til juleselskaper, nyttårsparty og andre fester.

– Vi tyr veldig ofte til mørke farger når vi velger festantrekk, aller helst svart, og da bør vi i alle fall ikke være redde for å bruke farge på smykkene. Dette livner opp antrekket veldig, samtidig som det kanskje ikke føles like dristig som å ta på seg en rød kjole, sier hun.

Neste artikkel