Hjem » Skandinavisk design » Elfas oppbevaringsekspert tipser: Slik gjør du dine tilfeldige løsninger permanente, og får ro på soverommet
Sponset

Slenger du gjerne fra deg klærne på en stol etter en lang arbeidsdag? Det er du ikke alene om. I alt for mange norske hjem blir midlertidige oppbevaringsløsninger som dette brukt. Hilde Børresen Istre, oppbevaringsekspert i Elfa, gir sine beste tips til hvordan du kan finne mer permanente løsninger.

avatar

Hilde Børresen Istre

Oppbevaringsekspert i Elfa

Oppbevaringsrapporten fra Elfa* – en undersøkelse gjort blant omtrent 4000 nordiske borgere – viser nemlig at overflødige klær er den aller største oppbevaringsutfordringen i de nordiske husholdningene. Hele 80 prosent oppgir at de vanligste problemene er klær som ikke brukes, etterfulgt av sko som ikke brukes. Heldigvis er det enkelte grep du kan ta for å bli kvitt disse tilfeldige løsningene, og få ro og orden på soverommet.

En gjenvinningskasse synlig i garderoben gjør det litt lettere å kvitte seg med plagg du ikke bruker (t.v.). Det finnes kroker og annet smart tilbehør til garderobe- og hylle systemer hvor du kan henge fra deg klær du vil bruke igjen (t.h.). Foto: Elfa

Overflødige klær og sko

Gjør det til en vane og ta på deg «ryddebrillene», og rydd litt hver uke – eller hver måned om det føles mer realistisk. Da unngår du hauger som til slutt kjennes uoverkommelige ut. Plasser en gjenvinningskasse sentralt i garderoben, ikke bortgjemt i en krok. Ta den ut så snart den blir full, og gi den til veldedighet. Ikke glem venner, slektninger og andre personer nær deg – det kan være inspirerende å se klær og sko få nytt liv. Selvfølgelig er det også viktig å tenke gjennom handlevanene sine. Tenk deg om en ekstra gang før du kjøper noe nytt, og sats på kvalitetsplagg som kan brukes lenge. Tenk på «Pris Per Brukstilfelle», som setter kostnaden i relasjon med bruken.

Halvskitne klær

Kroker på baksiden av soveromsdøren er en perfekt «mellomstasjon» for plagg som verken er rene eller skitne. De finnes i en mengde ulike former og farger, og er superlette å henge eller feste på døren. Det finnes også kroker og smart tilbehør til garderobe- og hyllesystemer som passer til formålet. Uansett hvilken variant man velger, så er hovedregelen å ikke overbelaste mellomstasjonene – fem kroker betyr maksimalt fem plagg.

Før og etter ny løsning! Foto: Elfa

Småting i soverommet

Soverommet er til for hvile og restitusjon. Her trenger vi virkelig orden og harmoni. Samle småting i esker og kurver, og plasser på hyller, og utnytt baksiden av døren. Bruk rommet under sengen – en stor kasse på hjul er praktisk og sluker store mengder gjenstander, men husk lokk for å unngå støv.

Illustrasjon: Elfa
Neste artikkel