Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Vårfølelsen kommer ekstra tidlig ved Oslofjorden
Påskestemning

Vårfølelsen kommer ekstra tidlig ved Oslofjorden

kolsaastoppen
kolsaastoppen
Foto: Bjørn Eide, Markaopplevelser

I beltet rundt Oslofjorden kan du oppleve deilige våropplevelser allerede før påsken. Solstrålene varmer ansiktet mens du er i godt selskap på uteserveringen eller nyter utsikten på toppturer etterfulgt av et forfriskende bad i Oslofjorden.

Opplevelser langs fjorden

La kyststien lede deg til skjulte perler, gjennom sørlandsbyer og i flott natur forbi en rekke kunstinstallasjoner og kulturminner til lyden av bølgeskvulp og båtpussing. Bli med hjem til en polarhelt. Uranienborg på Svartskog var hjemmet til Roald Amundsen og står slik han forlot det i 1928. Drøbak, Son, Vollen og Holmsbu har hvert sitt særpreg og besøkstilbud. Her finner du også hyggelige overnattingsteder i vannkanten.

Heng deg på trenden med flytende badstuer og lei en sauna med familien og vennegjengen. Kombiner sjøbad og badstue med småbysjarm og hyggelige spisesteder. Drøbak RIBsafari byr på spenning og flotte naturopplevelser. Er du heldig ser du både sel og havørn på turen. Etter mye hjemmekontor kan det være greit å styrke armer og skuldre ved å leie kajakk hos Camp Soon. Instruktørene bidrar med veiledning og opplæring.

Foto: Jenni Svartor, VGO

Tid for familieopplevelser

Morsomme opplevelser for hele familien kryr det av nord for Oslo. Drømmer du om din helt egen alpakka har vi flere gårder som arrangerer turer i flott natur. Spenning og fallskjerm-følelsen sørger vindtunnelen hos Modern Activity Center for. Gled tenåringen med å teste det siste innen VR-spill også når du er der.

Norges svar på Amazonas og Fetsund Lenser ligger langs Glomma med et yrende dyre- og fugleliv nå når trekkfuglene vender hjem. Bli med på guidet tur og se bordet der grunnloven ble undertegnet i 1814 på historiske Eidsvoll1814. Ungdommen får sjansen til signere Ungdommens grunnlov i den interaktive utstillingen.

Foto: Monica Storjordet, Bergvang Gård

Top 5 utekunst-parker utenfor Oslo  

 • Dra på jakt etter gallionsfigurer i Hvitsten. Finner du alle 37? Kulturdestinasjonen Ramme ligger et steinkast unna langs kyststien med et variert tilbud for alle.
 • Ikoniske Henie Onstad Kunstsenter har en flott skulpturpark med turstier rundt museet som er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst.
 • Dra på Street Art safari! Sandvika er blitt en hot spot for gatekunst
 • Utforsk Elvebredden kunstpark i Lillestrøm med imponerende installasjoner som «The Hammering Man». Nyåpnede Nitja byr på utstillinger med billedkunst og kunsthåndverk, samt aktiviteter for barn.
 • På historiske Bærums Verk kan du beskue 29 skulpturer av våre fremste billedhuggere og titte inn i kunstnerverkstedene langs elven.

Turtips i Greater Oslo
Rolige vandring, truge-, ski- eller toppturer alt etter hva vær og snøforhold tillater;

 • Topptur til Hurdal og «Akershus» sitt høyeste punkt Fjellsjøkampen 812 moh. Avslutt med sauna og middag på Hurdalsjøen Hotell.
 • Opplev panoramautsikt utover Bærum og Oslofjorden fra Kolsåstoppen, også et eldorado for klatreentusiasten sammen med svabergene på Vardåsen.
 • Kyststien mellom Slemmestad og Vollen tar deg med på en reise i geologihistorien. 
 • Vandre langs kyststien på Nesodden med stopp på Hellviktangen kunstkafé.
 • Majestetisk overblikk får du opp Krokkleiva og ut på Kongens utsikt. Tilbring natten på Kleivstua Hotell.
 • Barnevennlig rundtur i Follo til det gamle branntårnet Hjelsåstårnet. Går du via Vientjern får du en litt lenger, men enklere tur.
 • Trugetur opp Skreikampen i Feiring, Romerike. På klare dager kan du se helt til Oslo og Rondane.

Med ønske om en god påske i vårsolen.

For mer inspirasjon og påsketips følg oss på Instagram og Facebook @VisitGreaterOslo, og scan QR koden.

qr-kode

Aktørene tar sikkerhet på alvor og legger til rette etter de anbefalinger og råd fra Folkehelseinstituttet. For oppdatert informasjon ber vi deg vennligst sjekke åpningstider og tilbud på aktørenes egne sider.

Av Patricia Papageorgiou og Jenni Svartor – Visit Greater Oslo (Akershus Reiselivsråd)

Next article