Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Ta i bruk Norge i påskeferien
Påskestemning

Ta i bruk Norge i påskeferien

skjermbilde på The Viking Planeten
skjermbilde på The Viking Planeten
Nå kan du endelig møte digitale vikinger og oppleve hvordan det var å leve i Norge for 1000 år siden. Foto: The Viking Planet AS

I løpet av de siste to årene har mange nordmenn virkelig fått opp øynene for Norgesferien. Aldri før har vi satt så mange reiserekorder i eget land som vi har gjort under pandemien, mye grunnet strenge reiserestriksjoner.

Ansiktsbilde på Kristin Krohn Devold

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør NHO reiseliv

Selv om situasjonen er annerledes i dag, med lettelser og gjenåpninger i hele verden, vet vi at mange vil legge påskeferien til Norge også i år. Ifølge en fersk befolkningsundersøkelse, gjennomført av Ipsos på vegne av NHO Reiseliv i januar, kommer det nemlig fram at nær halvparten av befolkningen vil feriere mer i Norge framfor utlandet, fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet.  

Spennende aktiviteter i Norge

Det er bra at vi fortsetter å støtte norsk reiseliv. Vi har flust av aktiviteter å velge i rundt om i landet, både for barnefamilier og aktive reisende. For eksempel kan du dra på Beito Husky Tours for å oppleve hundekjøring, naturopplevelser og eventyrreiser i hjertet av Norge, mellom de vakre nasjonalparkene Jotunheimen og Langsua, sagnomsuste for sin mystiske skjønnhet.

I Helgeland kan du dra på trugeturer under stjernehimmelen for å se på nordlyset eller dra ut på milevis med merkede snøscooterløyper. Er du mer glad i afterski og slalåm, tilbyr klassikerne Hemsedal, Trysil og Narvik god stemning i ekte påskestil. Vil du heller lenger sør, kan du oppsøke Tjøme i Vestfold og Telemark for guidede turer og kajakk-kurs på vakre Verdens Ende. I Kristiansand kan både store og små hoppe til «skyene» i Skyland – Norges første trampolinepark, som omsider også finnes i Arendal, Stathelle og på Kleppe. Det er godt når hele familien kan tøyse, trene og oppleve mestring sammen. 

folk som er samlet runt et bål om vinteren
I Norge har vi storslått natur og et flott kulturlandskap nær mange fine overnattingssteder. Foto: Kristin Folsland Olsen

Byferie i påsken

Er storby mer din greie? I Kristiansand Dyrepark kan du møte 117 ulike dyrearter fra hele verden og bo på sjørøverhotellet Abra Havn. Påsken er også en flott tid til å oppleve det Bergen har å by på av museer, attraksjoner, aktiviteter og turer. Er du derimot i hovedstaden, kan du leve deg inn i vikingrollen: The Viking Planet er verdens første digitale museum som bruker helt ny teknologi for å ta deg med på en tidsreise tilbake til vikingtiden. Avslutt dagen på SNØ med både ski og påskestemning, bare 17 minutter fra Oslo sentrum. 

DNT har et flust av storslåtte overnattingsopplevelser å tilby, med hele 500 hytter og rundt 20 000 kilometer merkede ruter. Ta med deg noen venner og nyt vår vakre natur!

Fine campingplasser

Det enkle er ofte det beste. I Norge har vi storslått natur og et flott kulturlandskap nær mange fine overnattingssteder. Noen av disse ligger rett ved storbyene som for eksempel Hamre Familiecamping. På campingsplassen, som befinner seg i smørøyet av Kristiansand, kan du finne verdens største interaktive lekeplass. Gjennom digital gaming og fysisk lek kan både voksne og barn utfordre hjernen. Dette er moro for alle aldre!

Er man på utkikk etter milevis med kuperte, flotte skiløyper og kort kjøreavstand til alpinbakkene, vil jeg anbefale å ta påsken på Bjørkestølen Helårscamping i Valdres eller på Sulitjelma i Nordland. Slike steder har vi over hele landet. DNT har også et flust av storslåtte overnattingsopplevelser å tilby, med hele 500 hytter og rundt 20 000 kilometer merkede ruter. Ta med deg noen venner og nyt vår vakre natur!

Norge har et utrolig variert og rikt tilbud for den perfekte påskeferien, og i år tror jeg flere vil oppdage dette tilbudet. La oss håpe på masse snø, påskesol og et påskeparadis i alle regioner – god ferie!  

Tekst/ Kristin Krohn Devold, NHO reiseliv

Next article