Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Står klare til å åpne på kort varsel
Sponset

Gleder seg til å kunne åpne dørene igjen slik at gjester i alle aldre kan nyte naturen i aktivitet og skape minner i klatreparkene.

I påvente av at den dramatiske situasjonen som har utartet seg globalt de siste ukene skal avta, har Høyt & Lavt Klatreparker i likhet med mange andre virksomheter stengt sine dører for å redusere smittefare. Men i håp om at koronapandemien skal begrenses og kontrolleres, gjør Høyt & Lavt Klareparker proaktive tiltak for å stå klare til å ta i mot gjestene sine igjen.

– Jeg håper selvfølgelig at situasjonen går over, og at vi igjen kan åpne våre klatreparker slik at gjestene våre kan nyte aktiviteten, naturen og de morsomme opplevelsene vi kan tilby. Enn så lenge vet vi ingenting om når vi kan åpne igjen, noe som naturligvis ikke er til vår fordel, men vi forsøker likevel å holde oss positive, og gjør vårt for at vi skal kunne stå klare på kort varsel, sier Ole Kristian Hansejordet, markedssjef i Høyt & Lavt Klatreparker.

Ole Kristian Hansejordet

Hans Kristian Hansejordet

Markedssjef i Høyt & Lavt Klatreparker

Med rekordmange nordmenn plantet på norsk jord, og familier igjen samlet i barndomshjemmene, håper Hansejordet at mange allerede har begynt å planlegge det som muligens blir en litt annerledes norsk sommerferie.

Gjort nødvendige tiltak

– Norge har vanvittig mye bra å tilby, og i lys av en ellers mørk situasjon håper jeg at mange familier nå sitter og planlegger hvilke aktiviteter som kan gjøres sammen mot sommeren. Vi skal i hvert fall stå rustet til å ta i mot så mange vi kan for å bidra til god stemning, latter, aktivitet og samhold i norsk natur. Vi har gjort alle mulige tiltak for at vi skal kunne åpne på kort varsel, og vi gleder oss til å åpne våre 14 klatreparker i tillegg til den helt nye klatreparken som ferdigstilles i sommer i Molde, fortsetter han.

Hansejordet forteller at det er nettopp familiene som er den største andelen av deres gjester, men at også skoleklasser, vennegrupper og bedrifter bruker klatreparkene for å oppleve både utfordrende og morsomme aktiviteter i høyden.

– Vi ønsker at folk skal få muligheten til å teste seg selv, uavhengig av aktivitetsnivå, alder, vekt og eventuelle høyderedsler. Dette er noe vi ser gode eksempler på hver eneste dag – folk som pusher seg selv og sine egne grenser, samtidig som de også får hjelp av de rundt seg til å strekke seg enda lengre enn de hadde turt selv.

Sikkerheten tas på alvor

For at de som fra før av er skeptiske til fysisk aktivitet i høyden skal føle seg trygge, har Høyt & Lavt Klatrepark implementert grundige sikkerhetstiltak.

– Vi er svært opptatt av at det skal være trygt hos oss, så sikkerhet betyr mye. Blant annet bygger vi klatreparkene selv, og har gode rutiner på daglig, ukentlig, månedlig og årlig basis hva angår kontroller av de ulike klatre-konstellasjonene og utstyr. Vi har òg et eget utdanningssystem for alle instruktørene våre, sier markedssjefen.

Som eksempel på den store bredden i alderssammensetningen hos gjestene, sier Hansejordet at hans egen bestefar på 81 storkoste seg da han testet ut zipline for første gang.

– Vi ønsker at folk skal få muligheten til å teste seg selv, uavhengig av aktivitetsnivå, alder, vekt og eventuelle høyderedsler.

Skaper minner

– Når du i en alder av 81 år kjører en zipline på 382 meter, og sier det er «dritkult» vet vi at vi gjør noe riktig. Vi ser ofte små barn klamrer seg fast til foreldrenes ben fordi de ikke vil forlate klatreparken, noe som selvfølgelig varmer. Jeg husker også spesielt godt en familiefar som var så skeptisk og redd høyder at han så vidt klarte seg gjennom opplæringen. Da han viste en enorm mestringsfølelse etter å ha blitt pushet gjennom familieløypen av datteren sin, minnet han oss på grunnen til at vi holder på med dette.

– Slike positive hendelser som bestefaren min og den skeptiske familiefaren opplevde gjør at vi nærmest utelukkende mottar positive tilbakemeldinger fra gjestene våre. Dette først og fremst fordi de er ute i naturen og at de samtidig gjør noe gøy sammen, men kanskje mer viktig på grunn av de fantastiske minnene som de skaper sammen, avslutter Hansejordet.

Next article