Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Slik blir det enkelt å delta på fritidsaktiviteter
Sponset

Pandemien har vært ekstra tøff for barn og unge. Fritidsaktiviteter er avlyst, og tiden hjemme snegler forbi. Men det finnes lys i enden av tunnelen – la oss bruke tiden på å samle alle fritidsaktiviteter i en felles oversikt.

Fritidsaktiviteter er trivsel, vennskap og mening. Barnekonvensjonen artikkel 31 er klar: «Alle barn har rett til hvile, fritid og lek, og til å delta i kunst og kulturliv.». Nå som pandemien herjer – la oss samles i digitale grupper, tipse hverandre om aktiviteter, og synliggjøre frivillige lag og organisasjoner som tilbyr aktivitet. Det er nå vi kan finne «våre ting» og andre med samme interesse. 

I fire år har vi i Friskus sosial entreprenør lyttet til barn, unge og voksne, og systematisk kartlagt hvordan vi kan digitalisere og forenkle deltagelse på fritidsaktiviteter. I dag samarbeider vi med tusenvis av lag, organisasjoner og kommunale enheter. Erfaringen viser at det er spesielt et par ting som skiller seg ut.

For det første må det være enkelt å finne frem til hva man kan være med på, og lett å kontakte arrangører. Hvor mange nettsider må du innom, før du finner en aktivitet som passer deg? Som oftest alt for mange. Derfor må vi gi lag og organisasjoner en felles kommunikasjonsplattform, for å vise frem aktiviteter, hvor innbyggere kan ta kontakt eller melde seg på.

Slik blir det enkelt å bli trygg og kjent med organisasjoner og aktiviteter som passer for alle – idrett, musikk og sparkesykkelklubber. Dette må skje på et digitalt interaktivt sted. Å finne det som passer hvert enkelt barn og ungdom er en stor verdi på veien mot å oppleve glede og mestring.

Magiske ting skjer gjennom samarbeid

Samtidig må vi støtte de som bremses av økonomiske barrierer. Fritidskortet er et godt eksempel på dette, hvor barn og unge mellom 6-18 år får pengestøtte til organiserte fritidsaktiviteter. Kommuner deler også ut midler fra lokale ambassadører, direkte til barn og unge på en effektiv måte i friskus.com. At midler til aktivitet deles ut på samme sted som man finner sine fritidsaktiviteter, viser seg å være en positiv nøkkel for økt deltakelse. 

Til sist ser vi at magiske ting skjer gjennom samarbeid. Frivillige organisasjoner, kommuner og næringsliv skaper trygge og bærekraftige lokalsamfunn når alle kan bidra og ha oversikt ett sted. Hos kommuner som har årslisens får alle frivillige organisasjoner og innbyggere gratis bruk. Vi er stolte over at kommuner over hele landet blir Friskus-medlem og tar initiativ til å fylle opp friskus.com med muligheter for sine innbyggere.  

Lurer du på om din kommune er Friskus-medlem, eller kunne tenke deg at det ble superenkelt å finne noe gøy å delta på der du bor? Sjekk friskusas.no, eller ta kontakt med oss på [email protected] så hjelper vi deg.

Av Sigrid Petersson Nedkvitne, gründer av friskus.com

Next article