Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Påsketips til hjemmeferien
tips

Påsketips til hjemmeferien

Bålkos
Bålkos
Foto: Fetsund Lenser

I år blir en annerledes-påske for mange av oss; nært til bostedet, på trygg avstand, sammen med de nærmeste. Her kommer noen tips til «staycation», dagsturer og sofaopplevelser for deg som tilbringer påsken i Oslo eller på Østlandet. Selv om mange steder må holde stengt, venter det flotte opplevelser ved sjøen, i naturen og rundt sofabordet.

Sofaopplevelser

Vitenparken har lansert digitalt vitenshow og spillet Svanhovd. Møt hovedfiguren Katja og vær hennes forskerassistent for en dag og gå deretter ut i naturen for å utforske vårtegnene. Forskerfabrikken har samlet morsomme forsøk som du kan gjøre alene eller med familien. Her er mye moro for både voksne og barn.

Opplev digitale møter med kunsten på Henie Onstad Kunstmuseums nyåpnede nettside art.hok.no – her vil du få oppleve Picasso sine grafiske arbeider og det omtalte Great Monster Dada Show. Nye innlegg lanseres hver torsdag kveld. Eidsvoll1814 formidler vår grunnlovshistorie rett hjem til deg. MiA som representerer 20 museer og 30 besøkssteder har flere nettutstillinger som hvordan livet var i konsentrasjonsleir på Grinimuseet og hvordan Polarhistorien forandret grensene for vår mobilitet. Fler nyheter kommer fortløpende.

Vi sitter ved PC dagen lang. Ta i bruk finmotorikken, lær noe nytt og la kreativiteten blomstre med gode ideer fra MiA (Museene i Akershus) får du tips til håndarbeid og «nye» leker. Bruk ting du finner hjemme når du likevel rydder i skuffer og garasjen. Ferdig ryddet? Behov for ny inspirasjon… så har Kreativitas på Stabekk salg (og nettsalg) av flotte aktivitetspakker med påsketema, fuglekasser, dinosaurer, stikking og perling.

Na-TUR-lig påskekos

Bålkos, kvikk-lunsj og appelsin i naturen forbinder vi med påske. Det er mange utfartsparkeringer rundt Oslo som tar deg på gode, brede turveier eller små skogstier til flotte naturopplevelser med lite folk. Naturen våkner til liv, lytt til bekkens gang, fuglesang og ta deg tid til å observere livet i naturen og ekornets lek. Selv tar jeg gjerne med ekstra god niste og tilbered et godt måltid på bålet. Start ved Fossum, Semsvannet, Solli eller ta turen til regionens høyeste topp; Fjellsjøkampen med sine 812 moh. Kanskje dette er anledningen til kortreiste toppturer, og klarer du mer enn 1 pr dag? Flere turmål er kortreiste og nås med bane og buss. Mer inspirasjon finner du på nettsiden www.visitgreateroslo.com  

Vannet er klart, vær leken i fjæra og lytt til sjøfuglene som yrer av liv og melder om vårens ankomst når du følger kystkulturstien fra Drøbak, på Fornebu, fra Tofte eller fra Slemmestad til Vollen. Mange søker til de mest populære utfartsstedene – nå gjelder det å tenke nytt og besøke mindre tilgjengelige turmål.

Legg også turen innom naturstien på Våtmark Nordre Øyeren besøkssenter, Nordens største innenlands delta, og benytt det fine rekreasjonsområdet på Fetsund Lenser rett ved. Har du tilgang til kano er dette et flott område for padleturer på vannet.

Kolsåstoppen
Kolsåstoppen i Bærum er en fin tur som gir fantastisk utsikt når man kommer seg til toppen. Foto: Bjørn Eide, Markaopplevelser

Det er mye fin Street Art og annen utsmykking i regionen, bla. finner du Martin Watson’s gatekunst på Jessheim, Bekkestua skole og i lillesmuget i Asker. På Sjøholmen kan du studere plakatene av Jason Tyler sine undervannskulpturer som forbedrer det marine livet i sjøen og de flotte skulpturparkene på Høvikodden, Fornebu og Bærum Verk er en fryd for øye og setter i gang tankeprosessene.

Lurer på hvordan blekkspruten så ut den gang den hadde skall for 400 millioner år siden? Det får du vite i Slemmestad, på langsiden av idrettsbanen ved Slemmestad Ungdomsskole hvor du kan du se fossil avtrykk av snegler, og blekkspruter og lese om hvordan disse ble til på skiltene satt ut av Geologisentret.

Hvordan har det seg at Ola og Kari poster bilder av bading i iskaldt vann?? Jo, fordi etter kuldesjokket så bobler kroppen av energi og følelsen av å kunne erobre verden. Og stoltheten, bli med, kjenn på den og ta en påske-dukkert! Rundt kysten er flotte strender og brygger for et forfriskende sjøbad – husk å pakke noe godt i sekken og fortsatt er det kafeer og spisesteder som tilbyr take-away kaffekos, bakevarer og noe godt å spise.

Lokale småsteder holder det gående og åpent så sant kapasiteten tillater det. Alle tar hensyn til FHI sine retningslinjer.

Holder søndagsåpent

Disse fire har søndagsåpent og har romslige friområder for trygg avstand:

Bærums Verk ligger idyllisk til ved elven og har en flott skulpturpark, Vollen soler seg i vannkanten med sjarmerende butikker og flott odde med Frisbee Golf, Holmsbu våkner til liv i vårsolen – legg ut på tur langs kyststien med ferske bakevarer fra butikken. Drøbak er båtfolkets favoritt med mange gallerier, små kunst- og motebutikker, trange smug med sjarmerende småhus og byparken for turer og en god rast.

For mer inspirasjon og påsketips følg oss på Instagram og Facebook @VisitGreaterOslo og les om flere aktivitetsforslag og turer på www.visitgreateroslo.com.

Med ønske om en god og trygg påske.

Next article