Skip to main content
Hjem » Påskestemning » Påskequiz: Vet du hvem – og vet du hvor?
Underholdning

Påskequiz: Vet du hvem – og vet du hvor?

Hans Petter Treider
Hans Petter Treider
Forfatter Hans Petter Treider har skrevet boken «HVEM VAR HVOR». Foto: Vega Forlag

I quizboka «HVEM VAR HVOR» holder det ikke å vite hvem forfatter Hans Petter Treider spør etter; du må også vite hvor i verden vi skal. Her har du smakebiter fra tre av de over 100 kapitlene i boka. Klarer du å ha to tanker i hodet samtidig?

Musikalsk geografi

1. «Nu e det punktum finale, du får prøv å smør brødskiva di sjøl», lyder et par av linjene i denne sangen. Hvem sang – og hvor gikk ferden?

2. Hvem har «sett Grand Place i Brüssel og Syntagma i Athen», og hvor vender denne sangeren og komposten alltid tilbake til?

3. «Working all day, and the sun don’t shine», hører vi i begynnelsen av denne sangen. Hvem skrev og spilte den inn, og hvor i verden blir vi tatt med?

4. «Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today» er de to første linjene i denne sangen. Hvem skrev teksten, og hvor i verden tar sangen oss?

5. Hvem fikk en stor slager med låten «E6», og hvor er det traileren parkeres i siste vers?

Smartinger

6. Denne fysikeren og matematikeren er lenket til rullestolen, og har blitt verdensberømt for sine teorier om sorte hull i verdensrommet. Hvem er han, og hvor i verden kommer han fra?

7. Hvem skrev seg inn i verdenshistorien ved å formulere relativitetsteorien, og hvor ble han født?

8. Et norsk hjerneforskerpar vant Nobelprisen i medisin i 2014. Hvem skal vi fram til, og hvor forsker og underviser de?

9. En kvinne var svært delaktig i oppdagelsen av radium, noe som også ble belønnet med Nobelprisen. Hvem var hun, og hvor kom hun fra?

10. Hvem sikret seg verdensmesterskapstittelen i 2013 etter å ha beseiret inderen Viswanathan Amand, og hvor i Norge kommer denne smartingen fra?

Dans, dans, dans

11. Alf Prøysen skrev teksten til «Tango for to», men hvem skrev melodien? Og hvor i verden har tangoen sitt opphav?

12. Hvem danset og spilte tittelrollen i filmen Zorba the Greek fra 1964, og hvor i verden finner handlingen sted?

13. Hvem skrev og framførte «Dance Me to the End of Love», og hvor ble denne sangeren og komponisten født?

14. Hvem vant den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest i 1963 med «Dansevise», og hvor i verden kom denne duoen fra?

15. I en svensk vise i valsetakt danser Rönnerdahl med Eva Liljebäck. Hvem skrev visa, og hvor finner handlingen sted?

Next article