Hjem » Påskestemning » Øystein «Pølsa» Pettersens drømmepåske
Påskestemning

Øystein «Pølsa» Pettersens drømmepåske

Øystein «Pølsa» Pettersen
Øystein «Pølsa» Pettersen
Øystein «Pølsa» Pettersen TV-personlighet, podkaster, forfatter og tidligere langrennsløper

Langrenn, alpint, aking, påskerenn, aking, bål, kakao, pølser og påskeeggjakt. I påsketider koser seg Øystein «Pølsa» Pettersen sammen med familien på hytta i Skåbu. Vi spurte han om hva han liker aller best med påsken.

Hvordan ser en typisk påskefeiring ut for deg/og dine?

Påske er for meg ensbetydende med tid sammen med familien på fjellet. Vi har hytte og familie i Skåbu, så det er der vi er. Selve påsken brukes på uteaktiviteter, langrenn, alpint, aking, påskerenn, bål, kakao, pølser og påskeeggjakt. Det aller viktigste er tid sammen med flokken.

Kan du fortelle om ditt beste påskeminne?

Jeg har mange gode minner fra påsken, og kanskje ikke noen som stikker seg ut spesielt. Men det er alltid stas å være sammen med ungene og leike ute. Så påskens akekonkurranse er alltid dager som skaper gode minner. Da samler vi familie og venner og har felles akerenn, unge og eldre sammen, og aker om kapp.

Øystein «Pølsa» Pettersen
Langrenn sammen med barna hør påsken til mener Øystein Pettersen.

Hva er din favorittmat i påsken og hvorfor?

Jeg er jo glad i mat generelt, men det er vanskelig å se for seg en påske uten god mat. Likevel vil jeg trekke frem god gammeldags påskemarsipan som en av påskens desiderte favoritter.

Hva er dine erfaringer på sjøen?

Jeg har vokst opp med en hytte nær sjøen på Tjøme, så sjøen står meg nær, selv om jeg kanskje blir assosiert mer med vinter og fjell. Jeg har ikke båtførerprøven, men det skyldes at jeg bor på Lillehammer og er mindre ved sjøen nå enn tidligere.

Hvordan stiller du deg til sikkerhet på sjøen?

Sikkerhet er viktig, uansett om det er sjø eller fjell det er snakk om. Og som pappa til to små setter jeg selvfølgelig sikkerhet høyt. Redningsvest er en selvfølge på sjøen. Og alkohol brukes ikke sammen med ferdsel, uansett hvor jeg befinner meg. 

Neste artikkel