Hjem » Påskestemning » Her er 10 ting du absolutt bør får med deg når familien besøker Bjørneparken
Sponset

Unike dyremøter for hele familien i Bjørneparken.

1. Verdens mest sjeldne leoparder

Amurleoparden er et av verdens mest utrydningstruede kattedyr, og i Bjørneparken kan du hilse på to av dem; Igor og Zino. Igor er fremdeles sjenert, men Zino elsker oppmerksomheten fra nysgjerrige tilskuere. Hos oss kan du få et sjeldent innblikk i livene til et av verdens mest imponerende kattedyr! Det er også en unik mulighet til å lære barna om naturen, dyrene og mangfoldet, mens dere får se flotte dyr i naturlige omgivelser.

2. Skilpadde-savannen

Opplev vår nye utstilling med utendørs skilpadder! På et stort og solrikt område i parken har vi laget en spennende utstilling med fem skilpaddearter og 30 individer. De tre største landlevende skilpaddeartene er representert, og det er et imponerende syn der disse forhistoriske dyrene gresser på slettene og bader seg i solen. Utstillingen åpner 17. juni.

3. Dyrepasserskole

Vil du være en ekte dyrepasser? Hver dag i sommersesongen lager vi vår egen dyrepasserskole på setra. Her kan barna være med å rydde etter sauene og alpakkaene, mate de, og til slutt får de et flott bevis på at nå er de en ekte dyrepasser. I år er området enda mer spennende og aktivt for alle dyreglade barn.

4. Reveskogen

Det er få ting som er bedre enn å få se flotte dyr på nært hold i deres eget miljø. Vil du være med å mate revene i reveskogen? Akkurat som Mikkel Rev stikker de snuten frem for å få mat. Det er utrolig søtt lite dyr, og du kan se den røde pelsen med den hvite haletuppen. Dersom du er veldig modig, kan du la revene spise av hendene dine.

5. Bjørnen spiser, bjørnen spiser

Bjørnen slutter aldri å fascinere, og det er det største rovdyret som lever på land i hele Europa. Den går igjen i alt fra barnesanger til gamle eventyr. Gullhår er ingen sted å se, men bjørnene driver med spillopper og leker med hverandre. De tøyser og tuller når de skal spise, og koser seg med maten.

Bjørnen er altetende, og har et kosthold som består mest av planter og bær, men kan også forsyne seg av smådyr og honning. Lær masse om bjørnen, og hvordan den lever. Vi har to daglige fôringer, den siste av de er en berikningsfôring der vi har gjemt masse godsaker på fôringsområdet som bjørnene må lete seg frem til.

6. Se den mektige ulven

Ulven er det største og skumleste rovdyret i hundefamilien. Etter at ulvene ble utryddet fra Norge, har det vært sjeldent å oppdrive disse majestetiske dyrene. De er familiære dyr, som holder sammen og jakter i lag. Fra sitt store skogsområde trekker ulvene ned til foringsplassen hver dag når de blir sultne, og du kan få se på. PS, det er helt trygt, altså.

7. Si hei til elgen

Lyst til å bli bedre kjent med et av Norges landpattedyr? Hanner kan bli opp til nesten 800 kilo, og hos oss får du sett de på nært hold. Hils på Gus og Elga i Bjørneparken. Få en flott opplevelse for både de voksne og barna i familien med å se de spise og leve i skogen. Hver dag kan du være med å mate elgene, og kanskje de vil ha litt kos også?

8. Grisk & Gomle-show

Hver dag fra 17. juni til 13. august kjører vi barneteater med superheltene Grisk & Gomle. Bjørnebrødrene Grisk og Gomle er stadig ute på nye eventyr, og du kan møte de to brødrene og deres hjelper, den tøffe jenta Marilla. Du får bli med inn i en spennende verden med årets nye show!

9. Krokodilleland

I Bjørneparken finner du også Norges største krokodilleutstilling! Se kaimaner, krokodiller, anakonda og øgler på nært hold og lær mer om disse fantastiske dyrene. Visste du at krokodiller har vært på jorden like lenge som dinosaurene?

10. Rovdyrsenteret

Vi vil absolutt anbefale deg å ta en tur til Rovdyrsenteret hvor du kan oppleve vår flotte interaktive utstilling om de store rovdyrene i Norge. Her kan du lære masse om rovdyrene ute i naturen, og Norges omfattende dyreliv. Det er viktig for både barn og voksne å få kunnskap om dyrene, slik at man kan ha respekt, og vite hvor viktig de er for mangfoldet i naturen.

Program for dagen

Klikk deg inn her for å se det faste programmet som kjøres i Bjørneparken hver dag. Les mer om alle våre spisesteder og overnattingsmuligheter på bjorneparken.no.

Åpningstider

Bjørneparken åpner i påsken og byr på stor plass, spennende opplevelser og masse frisk luft utendørs, Åpent fra påske 2023.

PARKEN ÅPNER 1. APRIL!

Neste artikkel