Skip to main content
Hjem » Påskestemning » – Helgøya Klatrepark gir oss spennende opplevelser i fantastiske omgivelser
Sponset

Karen Helene Sendstads familie har funnet sin favorittaktivitet, nemlig å klatre blant trærne i Helgøya Klatrepark.

– Det er nok helheten i parken som gjør at vi liker oss så godt der, sier Karen Helene Sendstad.

Hun, mannen Hallgeir og de fem barna deres har blitt så glade i klatreparken at de har årskort og mer enn gjerne tilbringer flere dager hvert år i klatreparken. At de trives så godt er det spesielt tre grunner til:

– For det første er klatringen i parken en aktivitet som hele familien vår syns er utrolig moro siden det å klatre er utfordrende både for hode og kropp. Aldersspennet i familien vår spenner fra seks til 47 år, og siden vi også har to tenåringer er det ikke alltid like lett å finne aktiviteter som passer for alle, men det gjør klatringen. Det andre er selve klatreparken. Den har en helt fantastisk beliggenhet med flott utsikt over Mjøsa sånn at du får en utrolig fin opplevelse bare ved å være der. Dessuten er alle som jobber i parken veldig hyggelige, hjelpsomme, imøtekommende og flinke til å gi instruksjoner. Derfor føler vi oss alltid velkomne og godt ivaretatt når vi kommer dit, fortsetter hun.

Midt i Mjøsa

Helgøya Klatrepark ligger i naturskjønne omgivelser på Norges største innlandsøy, Helgøya, midt i Mjøsa. Kjøreturen fra Oslo til klatreparken tar rundt to timer. Fra Lillehammer eller Gjøvik bruker man cirka én time. Parken frister med ni forskjellige klatreløyper hvor to av dem er barneløyper som også passer for barn under seks år. Der er høyden maks 70 centimeter over bakken og en voksen kan gå ved siden av mens barna klatrer. Løypene har fått farger som indikerer vanskelighetsgraden, det starter med Oransje, Grønn, Grønn Pluss, Blå, Rød, Svart og Svart Ekstrem. I tillegg har parken en zipline som er 430 meter lang og er dermed en av Norges lengste zipline i en klatrepark, men det slutter ikke der forklarer Elisabeth Stai som driver parken sammen med ektemannen Bjørn:

Foto: Karen Helene Sendstad

– Vi åpnet i 2015, og hvert eneste år siden åpningen har vi utvidet parken med nye tilbud. I inneværende sesong skal vi endre litt på noen av de løypene vi allerede har, blant annet for å øke sikkerheten. Parken skal også bli enda morsommere for barn, derfor lager de en ny ziplineløype med tre zipliner etter hverandre. Løypa vil passe spesielt godt for de mellomstore barna. I den høyeste løypa vår er det en bru hvor det står «Helgøya» med bokstaver. I denne løypa skal vi etablere et nytt utsiktspunkt 17 meter over bakken. Der blir det mulig for de aller tøffeste å kaste seg ut i kontrollerte former fra det vi kaller Helgøyastupet, smiler Elisabeth.

Veldig populært

Stadig flere finner veien til klatreparken på Helgøya. I fjor hadde de cirka 10.000 besøkende, noe som er en liten økning fra året før – til tross for koronaen.

– Jeg tror noe av grunnen er selve området og måten vi driver parken på, forklarer Elisabeth.

Parken er godt tilrettelagt for folk i alle aldre, og selv om noen besteforeldre kanskje ikke vil klatre selv, så kan de allikevel være med og se på at barnebarna har det artig.

– Vi har også tilrettelagt slik at de som kommer hit gjerne kan ha med seg sin egen mat. Derfor har vi godt med griller som kan flyttes hvor man vil og alle familier får sitt eget bord. Denne sesongen har vi også en ny lavvo med plass til 50 personer og som er utstyrt med en grillpeisovn. Der blir det fint å trekke inn hvis det skulle bli litt dårlig vær, tilføyer hun.

De som ikke har med sin egen mat kan kjøpe noe i kiosken eller på tettstedet Tingnes som ligger rett i nærheten.

Etter planen åpner klatreparken for sesongen lørdag den 24. april. Deretter holder de åpent på alle skolens ferie- og fridager, unntagen 17. mai, frem til høsten.

Veibeskrivelse til Helgøya Klatrepark

Hvis du kommer sørfra
Følg E6 nordover og ta avkjøring nummer 73 hvor det er skiltet til Nes og Brummunddal. Følg videre skilting til Nes og Helgøya Klatrepark.

Hvis du kommer nordfra
Følg E6 og ta av på avkjøring nummer 73 ved Moelv. Her er det skiltet til Stavsjø, kjør deretter mot Tingnes. Følg videre skilting til Helgøya Klatrepark.

Av Tom Backe

Next article