Hjem » Påskestemning » Dette er aktiviteten som hele familien kan gjøre sammen
Sponset

Klatreparker er i skuddet som aldri før – ikke så rart siden det å klatre gir mestringsfølelse og bidrar til å samle familien. Men husk å bestille plass i god tid, så slipper dere å oppleve at det er utsolgt.

– Det beste med å jobbe i Høyt & Lavt er å oppleve hvor fort folk blir komfortable og koser seg med klatringen. Noen av de uerfarne som kommer til oss viser tydelig skepsis til høyder og stiller mange spørsmål i starten. Da er det ekstra gøy å observere at de samme personene i løpet av dagen har turt å utfordre seg selv slik at de etter bare noen timer klatrer mellom trærne i både seks og åtte meters høyde over bakken med et stort smil om munnen. Det er til å få gåsehud av, sier Ole Kristian Hansejordet som er markedssjef i Høyt & Lavt.

Den ultimate familieaktiviteten

Den første klatreparken til Høyt & Lavt startet i Vestfold i 2009 og ble raskt en suksess. I dag har antallet økt til 16 parker over hele Sør-Norge, og dermed har Høyt & Lavt blitt Norges største nettverk av klatreparker.

ole-kristian-hansejordet

Ole Kristian Hansejordet

Markedssjef, Høyt & Lavt Klatreparker

– Årsaken til suksessen skyldes nok først og fremst at dette er en aktivitet som hele familien kan gjøre sammen. Både de minste barna på fire, fem år finner glede i klatreparken, men det gjør også de større barna og ikke minst foreldrene. Vår erfaring er at til og med tenåringene syns det er gøy å være med resten av familien når de driver med klatring, fortsetter Hansejordet.

Høyt & Lavt er en opptur for hele familien. Skap dere nye minner – sammen.

Men også besteforeldre kan være med. Vil de klatre så gjør de det, vil de ikke så kan de allikevel bidra ved å gå på bakken ved siden av barnebarna. Da blir de en del av opplevelsen og samholdet selv om de ikke klatrer selv.

– Vi får også mange tilbakemeldinger på at klatring styrker fellesskapet og gir mestringsfølelse. Det er verdifullt når familiemedlemmene samarbeider, gir hverandre en håndsrekning eller kanskje noe tips og triks underveis for å forsere ulike hindre. Derfor er aktivitetene i klatreparkene våre annerledes opplevelser der familiene skaper minner gjennom aktiviteter og felles opplevelser som er utfordrende, men som skjer innenfor trygge rammer. Da blir det også enkelt å få med hele familien på tur, forklarer han.

Mangfoldige aktiviteter

Selv om du er litt engstelig for høyder kan du allikevel få stort utbytte av en dag i klatreparken, for her finner alle en løype som kan passe. I de laveste løypene kan du klatre en halv meter over bakken, men hvis du ønsker større utfordringer befinner de aller høyeste løpene seg 30 meter over bakken.

Zipline er også en helt naturlig del av Høyt & Lavt sine klatreparker:

– Å ta zipline er noe av det nærmeste mennesker kommer det å fly. Det er spenning, frihetsfølelse og en kribling i kroppen akkurat i det man kaster seg ut i ziplinen, enten den er fem meter eller fem hundre meter lang. Ellers har mange av parkene våre også frittfallelementer vi har gitt navn som «Ørnestupet», «Himmelfallet» eller «Tigerspranget». Dette er det nærmeste du kommer det å hoppe i fallskjerm uten å faktisk gjøre det. Det aller høyeste frittfallet vi har er Himmelfallet i Vestfold. Det er 30 meter høyt og gir et skikkelig magasug, ler Hansejordet.

Høyt & Lavt er en opptur for hele familien. Skap dere nye minner – sammen.

Gratis adgang

Det koster ingenting å komme inn i parkene til Høyt & Lavt, parkeringen er også gratis. Det betyr at for eksempel besteforeldre, som bare vil være med for å se, heller ikke betaler noe. De som skal gjøre aktiviteter betaler leie for selen og hjelmen. I tillegg får de et armbånd som bevis på at de har betalt og kan ta del i klatringen. I Høyt & Lavt har de også lagt vekt på full valgfrihet når det kommer til bespisning, derfor kan man like gjerne ta med egen mat som å kjøpe noe i parken.

– Vi syns det er mest realt å ta betalt for selve klatreopplevelsen, utstyret du trenger og den opplæringen og instruksjonen som trengs for å komme i gang. De fleste parkene krever booking på nett i forkant. I fjor hadde vi flere fulle perioder, særlig i skoleferien. Derfor er det smart å være tidlig ute for å sikre gode opplevelser, sier Hansejordet til slutt.

Høyt & Lavt er en opptur for hele familien. Skap dere nye minner – sammen.

Av Tom Backe

Neste artikkel