Hjem » Påskestemning » Bypåske i hovedstaden
Påskestemning

Bypåske i hovedstaden

Har du ennå ikke besøkt Oslos to nye kunstgiganter, Nasjonalmuseet og MUNCH, er påskeferien den perfekte anledningen! Foto: VisitOSLO/Didrick Stenersen

Påskestemning kan være så mye mer enn skiløyper og afterski! I Oslo får du bypåske på sitt beste, med kunst, kultur og deilig vårstemning.

Har du ennå ikke besøkt Oslos to nye kunstgiganter, Nasjonalmuseet og MUNCH, er påskeferien den perfekte anledningen! MUNCH holder åpent hele påsken, og på Nasjonalmuseet kommer du inn gratis 4. og 5. april, før museet holder påskestengt på helligdagene.

Marie Augestad

Oslo-entusiast og Innholdsprodusent Visit Oslo

Dra på museum i påsken

Er det en stund siden du har utforsket Oslos museer, hvorfor ikke ta turen innom Folkemuseet og de andre museene på Bygdøy, Historisk og Naturhistorisk museum, Oslo Bymuseum eller Henie Onstad Kunstsenter? Disse og mange flere holder åpent de fleste dagene i påskeferien. Kjøper du et Oslo Pass, får du adgang til museene og til kollektivtransport, samt rabatterte priser på en rekke spisesteder og aktiviteter! 

Flere av museene og attraksjonene i byen ønsker barnefamilier velkommen til påskeaktiviteter. Ta med barna på vitenshow på Teknisk museum, på barneomvisninger i Nationaltheatret og i Operaen, eller på verksted i Ekebergparken, på Maritimt Museum og på Vigelandsmuseet.

Noe for alle

Påske i Oslo er for mange synonymt med noe helt annet enn museumsbesøk, nemlig Inferno Metal Festival. Er du innerst inne en headbangende metallentusiast, gjelder det å sikre seg billetter før det blir utsolgt!

For mange blir ikke påsken komplett uten påskekrim. På mandag, tirsdag og onsdag serverer Det Andre Teatret improvisert påskekrim, med fare for kriminelt god stemning i salen.

Er du mest opptatt av «ferien» i ordet «påskeferien», bør du ta turen til The Well rett utenfor Oslo. Her får du virkelig slappet godt av med spa, sauna, varme bassenger og flere påskeinspirerte sparitualer på programmet.

Og skulle du innse at snøen og skibakkene var en nødvendig del av påsken allikevel? Frykt ikke, alpinbakkene til Skimore på Tryvann holder åpent i påsken, og Snø stiller med alpinbakker og andre vinteraktiviteter med tak over hodet, perfekt hvis påskeværet ikke spiller på lag!

Les mer og se hva som skjer i Oslo på: visitoslo.com

Neste artikkel