Hjem » Påskestemning » Bruk det lokale reiselivet i påsken
Påskestemning

Bruk det lokale reiselivet i påsken

Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. Foto: NHO - Reiseliv

For mange er påske på fjellet like selvsagt som Tre nøtter til Askepott på juleaften. Sånn er det hvert fall for meg. Skal vi tolke prognosene for årets påske, er det nok på hyttefjellet du finner flest nordmenn i år også. Og det er jo heller ikke så rart. Det er lite som er så forfriskende som å suse ned en bakke med god glid, nyte solrike dager med nære og kjære, og ta en (mer eller mindre) velfortjent premie i solveggen etter timer i bakken eller i langrennsløypene.

2023 markerer det første normalåret etter pandemien for reiselivet. Vinterferien i år slo alle rekorder målt i antall bookinger på vinterdestinasjonene i Norge. Det var særlig utlendingene som stod for store deler av bookingene i år, som strømmet til de norske fjellene i et ellers snøfattig Europa.

Det skal vi glede oss over. Det betyr nemlig at vi sakte, men sikkert bygger opp igjen tilbud og kroner tapt i pandemiårene for en næring som lever for å skape gode opplevelser for andre. Jeg vet at akkurat nå sitrer det av spenning i kroppen på de ansatte på steder som Trysil, Geilo og Hemsedal, som gleder seg til å ta imot gjestene, i det som forhåpentligvis blir en kanonpåske.

Unike opplevelser

Påske for meg handler om å være i mye aktivitet utendørs. Det ligger nok i blodet mitt som tidligere DNT-dame. Etter ti år i NHO Reiseliv har jeg også fått muligheten til å besøke små og store bedrifter som hver dag står på for å tilby gjestene sine unike opplevelser.

Og jeg vet at det finnes et rikt tilbud å velge fra. De små – eller litt rustne – skiløperne kan for eksempel glede seg over Topcamp Hallingdals egne barneskiløyper om farten blir for stor i høyfjellet. Frister det å la noen andre gjøre jobben kan kanskje hundesledekjøring på Røros eller i Alta friste.

Bypåske

Mange har verken lyst eller mulighet til å komme seg på en hytte i år. Med halve Norge på fjellet, kan det jo til og med være fristende å bli i en by, der tempoet synker, og det blir lettere å få plass på uteserveringen.

Hva med å ta rekreasjonen til nye høyder, og leie en flytende badstue på KOK i Oslofjorden? Den som virkelig vil prøve noe nytt kan legge ferien til den ville, arktiske naturen i Tamokdalen i Tromsø, og booke en guidet tur via reinsdyr og ishoteller.

Vil du overlate planleggingen av aktivitetene til noen andre har Hotel Union Øye i Norangsfjorden fullt opp med frokost, quiz, påskemiddag og organisert morgenbading.

Norgesferie

Om ikke poenget var tydelig nok så er det fantastiske muligheter for å skape den ferien du selv ønsker hjemme i Norge i år. Og det håper jeg du vil gjøre. Ord som reiserestriksjoner, hytteforbud og meter’n begynner å bli minner fra en svunnen tid.

La oss feire det! Enten du blir hjemme, jobber, drar på hytta eller sjekker inn på hotell, håper jeg du får en god ferie og at du finner inspirasjon til å utnytte det lokale reiselivet i årets utgave av Påskestemning. Det fortjener du, og det trenger reiselivet. God påske!

Neste artikkel